U trendu

Srbija obezbedila baraž, za prvo mesto sa Portugalom

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu selekciju Azerbejdžana sa 3:1, u utakmici sedmog kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Dvostruki strelac na stadionu „Rajko Mitić“ bio je Dušan Vlahović, u 30. sa penala i u 53. minutu, dok je treći pogodak postigao Dušan Tadić iz jedanaesterca u 83. minutu. Jedini gol za Azerbejdžan postigao je Emin Mahmudov u drugom minutu sudijske nadoknade vremena u prvom poluvremenu.

Srbija je ovom pobedom obezbedila mesto u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo, a u poslednjoj utakmici kvalifikacija će se sa Portugalom boriti za prvo mesto u grupi.

Izabranici Dragana Stojkovića su prvi na tabeli Grupe A sa 17 bodova, odnosno imaju bod više od Portugala koji je večeras pobedio Luksemburg sa 5:0.

Portugalci imaju meč manje, pa će pred odlučujući meč sa Srbijom 14. novembra, igrati protiv Republike Irske.

Srbija je od početka utakmice bila bolji rival na terenu, pa je u razmaku od samo nekoliko minuta imala tri dobre šanse da povede.

Prvo je u 11. minutu Vlahović pogodio stativu, tri minuta kasnije je okvir svog gola pogodio i jedan igrač Azerbejdžana, da bi Šahrudin Magomedalijev u 16. minutu odbranio udarac Sergeja Milinković Savića iz neposredne blizine.

Inicijativa Srbije se isplatila u 30. minutu kada je Vlahović pogodio sa penala. Prethodno je igrač Fjorentine, posle dobrog proigravanja Nastasića, oboren u kaznenom prostoru.

Srbija je kontrolisala dešavanja na terenu i kada je izgledalo da će na odmor s golom prednosti Predrag Rajković je napravio veliku grešku i poklonio gol Azerbejdžanu u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Golman Srbije je počeo da dribla i kada je pokušao da izbaci loptu dodao je pravo u noge Emina Mahmudova koji je bez problema poslao u praznu mrežu.

Drugo poluvreme počelo je dobrim udarcem Milinković Savića i odbranom Magomedalijeva posle koje se lopta od prečke odbila u korner, ali je nekoliko minuta kasnije Vlahović pogodio za 2:1.

Magomedalijev je odbranio udarac Darka Lazovića, ali je Vlahović bio na pravo mestu, natrčao je na odbijenu loptu i poslao je u mrežu.

Tačku na ovaj meč stavio je Tadić u 83. minutu sa penala pošto je prethodno jedan od igrača Azerbejdžana igrao rukom u kaznenom prostoru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.