U trendu

Srpkinje protiv Slovenki u odlučujućem meču na EP

Evropske šampionke su posle dva kola bliže povratku kući nego plasmanu u drugu fazu. Porazi od Grčke i Francuske, doveli su naše košarkašice na prag eliminacije, pa im je u poslednjem meču protiv Slovenije (15.00) potrebna pobeda, ukoliko ne žele da uđu u prvi avion za Beograd. Ako Francuska slavi protiv Grčke, Srpkinjama je za plasman u osminu finala potreban trijumf od „plus šest“.

– Moramo da pronađemo način da pobedimo poslednju utakmicu dovoljnom razlikom, obezbedimo drugi krug i onda pokušamo tamo da se vadimo – svesna je Sonja Petrović u kakvoj situaciji se ekipa nalazi. – Od početka smo upozoravali na Grčku i Sloveniju. Mnogi misle da su to nacije koje ne umeju da igraju košarku. A treba napomenuti da smo pre šest godina mi bili među tim ekipama. Na ženskom EP uvek neki drugi tim napravi blesak, obično neočekivani.

Slovenke će imati veliki motiv da zapečate sudbinu evropskih prvakinja.

– Igraju veoma brzo, baš su uigrane, vidi se da su u sistemu koji je građen već nekoliko godina, a sada daje rezultate. Poznajem nekoliko igračica koje su od prvog dana najavile da su ovde došle da nam skinu skalp. Ubeđene su da mogu da nas dobiju. Mi znamo da nema dalje, moramo da pobedimo ili idemo kući. Ma koliko bolelo, moramo da preuzmemo odgovornost i da se izvučemo iz nezahvalne situacije.

Petrovićeva je protiv Francuskinja morala da stisne zube i da provede u igri više minuta nego što je planirano, prenose Novosti.

– Barem se nismo išetale iz terena kao protiv Grčke. Falile su neke stvari, ali za te nedostatke znamo od početka. Nije trebalo ovoliko da igram, ali nemamo rotaciju. Jelena Milovanović ima preveliko opterećenje, pa i tu dolazi do pada – zaključila je Petrovićeva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.