U trendu

Švajcarski skijaš Marko Odermat pobednik poslednjeg superveleslaloma sezone

SOLDEU – Švajcarski skijaš Marko Odermat pobednik je današnjeg poslednjeg superveleslaloma sezone u finalu Svetskog kupa, koji je vožen u Soldeu.

Švajcarac je ostvario vreme od minut, 23 sekunde i 91 stotinka. Odermat je stigao do svoje 12. pobede u Svetskom kupu ove sezone, a šeste u superveleslalomu.

Drugo mesto pripalo je Austrijancu Marku Švarcu, koji je za pobednikom kasnio 29 stotinki. Treći je bio Norvežanin Aleksander Amot Kilde, koji je za švajcarskim skijašem zaostao 71 stotinku.

Odermat je još ranije osvojio mali Kristalni globus u superveleslalomu. On je osvojio prvo mesto u ovoj disciplini sa 740 bodova, Kilde je drugi sa 512, dok je treći Austrijanac Vinsent Krihmajer sa 335.

Odermat, koji je već obezbedio veliki Kristalni globus, ima 1.942 boda u generalnom plasmanu Svetskog kupa. Na drugoj poziciji je Kilde sa 1.340 bodova, dok je treći Norvežanin Henrik Kristofersen sa 1.014 poena.

Odermat ima šanse da obori rekord od 2.000 osvojenih bodova, koji je pre 23 godine postavio Austrijanac Herman Majer. Švajcarski skijaš je već obezbedio mali Kristalni globus u veleslalomu.

Skijaši će sutra na finalu Svetskog kupa u Soldeu voziti veleslalom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.