Svilajnac domaćin međunarodnog kampa ritmičke gimnastike

SVILAJNAC – U Svilajncu će sutra biti otvoren Međunarodni letnji kamp ritmičke gimnastike, a otvoriće ga predsednik opštine Predrag Milanović i promoter i prvi trener proslavljena ruska ritmička gimanastičarka Barikina Ljubov.

Kamp će, biti otvoren u 10 sati, u dvorani Poljoprivredno veterinarske škole, a učestovaće oko 70 devojčica iz Srbije i regiona.

„Ljubov je specijalno iz San Dijega doputovala u Svilajnac da održi specijalne treninge za oko 70 devojčica“, saopštila je danas Informativna služba opštine i organizator takmičenja Gimnastički klub 
„Evita“ iz Svilajnca.

Jedan od trenera je i Branka Stojanović iz Gimanstičkog kluba „Rondo“ iz Osijeka, koja dovodi 20 devojčica „tako da ovaj događaj ne promoviše samo sport nego i druženje, toleranciju, sportski duh i fer 
plej“.

„Opština podršku ovakvim događajima pruža i kroz stalna ulaganja u sportsku infrastrukturu“, rečeno je Tanjugu u opštini.

„Svilajnac ima rekonstruisane bazene, pogodne za sve sportove na vodi, a koji će do naredne godine biti pokriven kako bi mogli da se koriste i tokom zime“, kažu u opštini.

Radi se rekonstukcija Sportske hale za dvoranske sportove, Svilajnac ima terene sa trim stazom, atletske terene sa tartan podlogom, „tako da su stvoreni svi uslovi za bavljenje svim sportovima i za održavanje letnjih kampova“.

Razvijena sportska infrastruktura, smeštajni kapaciteti, sportski klubovi, dobra organizacija i niz pratećih kulturnih, zabavnih i turističkih sadržaja pozicionirali su Svilajnavc kao aktivno mesto za održavanje sportskih kampova, ocenjuju u opštini.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike