U trendu

Tomić uoči Cedevite: Da odreagujemo posle Valensije

ZAGREB – Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić, po dolasku u Zagreb pred meč protiv Cedevite, poručio je da očekuje pravu reakciju ekipe nakon tesnog poraza od Valensije u Evrokupu.

Crveno-beli su danas stigli u glavni grad Hrvatske bez povređenog kapitena Branka Lazića, ali i bez Alekse Radanova i Maika Cirbesa.

„Pred nama je derbi utakmica, meč prvoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli. Cedevita svakako ima bolju hemiju i igra znatno bolje od našeg susreta u Laktašima, što i pokazuje kroz prethodne utakmice, posebno i ovu poslednju protiv Budućnosti u Podgorici. Sa druge strane, mi treba da odreagujemo nakon poraza od Valensije“, rekao je Tomić, a prenosi klupski sajt.

Tomić se nada da će crveno-beli pružiti dobru partiju u Zagrebu i napraviti pravu podlogu za gostovanje Limožu.

„Mečom u u Francuskoj završavamo izuzetno tešku seriju januarskih mečeva. To nije opravdanje, uvek sam bio protiv takve vrste alibija, nastavljamo da radimo, da treniramo i želimo što pre na pobednički kolosek“, naglasio je on.

Centar Dušan Ristić očekuje tešku utakmicu, bez obzira što je Zvezda već dva puta ove sezone lako slavila protiv Cedevite.

„Značajno su izmenili sastav od mečeva u Superkupu i meča u Beogradu u prvom delu. Imaju kvalitet, ne predaju se ni u situacijama kada rezultatski zaostaju, što smo videli u nekoliko navrata upravo protiv najboljih timova u ABA ligi. Poraz protiv Valensije smo ostavili iza sebe, okrenuti smo ovoj utakmici u kojoj moramo da odigramo čvrsto, borbeno i bez padova“, zaključio je Ristić.

Utakmica 17. kola ABA lige Cedevita – Crvena zvezda igra se sutra od 17 sati u Zagrebu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.