U trendu

Trinkijeri: Bili smo tim, Zvezda favorit u finalu

BEOGRAD – Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri posle plasmana u finale Superlige, rekao je da je pobeda protiv FMP-a bila rezultat timske igre i ocenio da je u finalu Crvena zvezda.

„Sve je bilo timski. Malo sam promenio rotaciju, samo da igramo sveži, da peglamo u odbrani. Bili smo tim u odbrani u napadu, lopta je išla. Pogađali smo, nekada grešili. Odgovorili smo na lošu, nekvalitetnu utakmicu i stigli do finala“, rekao je Trinkijeri na konferenciji za medije.

Trener crno-belih istakao je da su u ovom trijufmu svi učestvovali.

„Svi su se žrtvovali za tim. Mi smo kompletno drugačiji sastav nego krajem ABA lige. Neke odluke nisu bile lake, ali želeo sam da vidim na čemu stojimo sa igračima za budućnost. I posle izuzetno loše, nekvalitetne utakmice, bez dovoljno strasti i energije, odgovorili smo kao tim“, rekao je Trinkijeri i osvrnuo se na finale u kojem će igrati protiv Crvene zvezde.

„Zvezda je apsolutni favorit. Imam jako specifična očekivanja za ovu seriju, koja vam neću reći, ali reći ću mojim igračima“, zaključio je Trinkijeri.

Trener FMP-a Vladimir Jovanović čestitao je Partizanu na ulasku u finale i dodao da je ponosan na svoj tim.

„Bili su definitivno bolji u seriji. Zaista sam ponosan na svoje momke kako su izgledali cele sezone. Za neke probleme znate, za mnoge i ne znate, ali oni su uspeli da budu profesionalci do samog kraja. Odlično su se ophodili prema svojim obavezama, prema klubu. Za nas je nagrada bilo polufinale“, rekao je Jovanović i dodao da je treća utakmica za njih bila preveliki zalogaj.

„Nismo uspeli da se za dva dana oporavimo od prošle utakmice. Uskoković je igrao povređen, još nekoliko igrača je imalo povrede. Zaista im čestitam na sezoni. Borili smo se do kraja, bili smo pošteni, nadam da ćemo i u sledećoj sezoni pružate dobre igre“, zaključio je Jovanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar