U trendu

Tumbaković: Razmišljamo samo o utakmici protiv Luksemburga

BEOGRAD – Selektor fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković izjavio je danas da je apsolutni fokus ekipe na utakmici protiv Luksemburga i da će se o Ukrajini misliti kad za to dođe vreme.

„U odnosu na pre dva meseca i meč u Luksemburgu, nije se mnogo promenilo, sa izuzetkom da smo ih dodatno skautirali. U njihovom sastavu nema promena, ni u načinu igre. U oktobru su igrali protiv Portugalije i Danske, tipično za njih, sa malim izuzetkom protiv Danske. Ne mislim da će nešto posebno da se brane, verujem da će da igraju to što se sad zove direktni fudbal, ali zavisi koliko im dozvolimo“, rekao je Tumbaković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

On je naveo da se ekipa sprema za meč kao da je jedini u ovom ciklusu i naglasio da su svi igrači zdravi i da nema nijednu dilemu oko tima.

„Kad se to završi imaćemo sasvim dovoljno vremena za utakmicu u nedelju protiv Ukrajine. Motivacije neće nedostajati, pripremamo se jer imamo odgovornost prema svojoj reprezentaciji, želimo rezultatsku vrednost, da pobediš. Sve ćemo učiniti da igrači tako razmišljaju. Ne zavisi samo od nas, ali mi moramo da iniciramo nešto što donosi nadu. U svakom slučaju, idemo stepenik po stepenik“, istakao je on.

Kada je u pitanju atmosfera na stadionu i činjenica da će na tribinama biti samo deca do 14 godina, Tumbaković je rekao:

„Kad igra reprezentacuja, trebalo bi stalno da bude pun stadion. To je moj stav, bez obzira ko jd protivnik. U Evropi i svetu kad igra reprezentacija uglavnom su puni stadioni. Nije isto samo sa decom, pitanje je koliko će dece biti jer se igra od 20.45, idu sutradan u školu. Možda to nije ni dobro“ naveo je selektor Srbije.

Srbija sutra od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“ dočekuje Luksemburg, a tri dana kasnije, na istom mestu od 15 sati, sledi duel protiv Ukrajine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar