U trendu

Udovičić i Fabrici otvorili radove na sali OŠ „Anton Skala“

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičh i ambasador Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici danas su zvanično otvorili radove na izgradnji fiskulturne sale sa pratećim sadržajima u beogradskoj Osnovnoj školi „Anton Skala“.

Događaju se realizuje u okviru projekta IPA 2015 „Izgradnja, obnova i sanacija sportskih objekata na teritoriji Republike Srbije“.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovde sa našim dragim prijateljima i dugogodišnjim saradnicima iz Evropske unije, da na ovaj način ozvaničim početak radova na izgradnji sportske sale. Naša deca, ucenici ove škole, dobiće savremeno opremljenu fiskulturnu salu sa svim pratećim sadržajima i salama za psihomotorne aktivnosti i fizioterapiju. Ceo objekat je projektovan u skladu sa funkcionalnim potrebama ucenika ove škole“, istakao je Udovičić tokom bracanja prisutnima.

„Cilj svih nas je da našu decu usmerimo na pravi put, motivišemo pravim vrednostima i okrenemo sportskom nacinu života. Siguran sam da će iz ove škole izaci neki novi šampioni i da ćemo biti ponosni na njih, kao što smo danas ponosni na Nemanju, bivšeg učenika ove škole, koji je osvojio niz nagrada na Specijalnoj olimpijadi. Radujemo se njegovim uspesima kao i uspesima njegovih drugova, jer oni su istinski heroji koji nas motivišu da radimo još više i bolje. Želim još jedanput da se zahvalim našim prijateljima iz Evropske unije što podržavaju našu težnju i želju da Srbija ostane zemlja sporta i šampiona“, rekao je na kraju Udovičić.

Ambasador Fabrici je istakao da je srećan što Evropska unija u saradnji sa partnerima u Srbiji realizuje ovaj projekat i na taj način pokazuje da joj je stalo da srpska deca ima najbolje uslove.

„Velika mi je čast što sam ovde, potrudiću se da sa ministrom Udovičićem obićem većinu gradilišta, a najbolji uvid u ardove imaće baš u ovoj školi jer stanujem u komšiliku. Verujem da će deca već od kraja leta imati potpuno novu salu“, rekao je Fabrici.

Vrednost radova na izgradnji fiskulturne sale sa pratecim sadržajima u školi „Anton Skala“ je više od 537.000 evra i realizuje se u okviru pomenutog projekta koji obuhvata izgradnju i rekonstrukciju 24 sportska objekta u 22 grada i opštine na teritoriji cele Srbije, ukupne vrednosti 4,23 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.