U trendu

Udovičić otvorio teren za male sportove u Kruševcu

KRUŠEVAC – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je danas u Kruševcu, u naselju Vlado Jurić, obnovljeni teren za male sportove i tom prilikom naveo da 90 odsto grada ima neki novi rekonstruisani sportski teren ili teretanu na otvorenom.

„Svi zajedno treba da utičemo na nove mlade generacije, jer više ne možemo imati izgovor da nemamo gde da se bavimo sportom. Kruševljani s ponosom mogu da kažu da su grad sporta“, rekao je Udovičić novinarima.

Ministar je naveo da su u prethodnom periodu otvoreni tereni i teretane na otvorenom u naseljima Pejton i Ujedinjene nacije i da se sad slični projekti podržavaju i pomažu u naselju Rasadnik.

„Vrlo ravnopravno gledamo na sve delove Kruševca. Od početka godine ovo je moja peta zvanična poseta ovom gradu i svaki put imamo jedan lep razlog zašto smo ovde, a to je razvitak sportske infrastrukture, kada je reč o rekreaciji i amaterskom bavljenju sportom“, poručio je.

Udovičić je za naredni period najavio nova ulaganja u razvitak sporta u Kruševcu i istakao da će prvi sledeći veliki projekat biti zamena tartan podloge na trim stazi na Bagdali.

„Javna nabavka je u toku i do kraja leta biće potpuno nov tartan na Bagdali, koji će mu dati svežinu“, prezicirao je Udovičić.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović je zahvalila Ministarstvu na podršci i pomoći i pozvala decu da što više vremena provode na sportskim terenima.

Prethodno, ministar i gradonačelnica su obišli sportske terene u Rasadniku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.