Vaterpolisti Srbije: Bez potcenjivanja Japana

Vaterpolisti Srbije poručili su danas da je ekipa pobedom nad Crnom Gorom (11:8) na pravi način otvorila Svetsko prvenstvo u Kazanju, ali i da narednog rivala, selekciju Japana, ne bi smela da potceni.

Foto: Beta

Foto: Beta

„Sigurno je da smo favoriti, ali se zna da Japan zbog stila igre zna da muči kvalitetnijeg protivnika. Fizički ne mogu da pariraju i zbog toga pribegavaju igri bez mnogo duela sa dosta plivanja i igranja na kontranapade. Znam da smo u dva susreta imali muke po cetvrtinu, dve a tako je i drugim ekipama kada igraju sa Japanom“, rekao je Gojko Pijetlović za sajt VŠ.

Najbolji golman na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Budimpešti ističe da ga raduje trijumf nad Crnogorcima.

„Malo je bilo grča, posle smo bili opušteniji. Nismo padali ni kada se Crna Gora približila u trećoj četvrtini. Vratili smo se golovima i susret priveli kraju“, naveo je Pijetlović.

Debitant u dresu Srbije Nikola Jakšić dodao je da ekipa nije mogla bolje da počne šampionat u Rusiji.

„Dobro smo igrali i sigurno smo delovali. Nemam nikakva iskustva kada je Japan u pitanju. Nisam ih do danas ni gledao. Nema potcenjivanja, ovo je susret u kojem naš kvalitet treba da dode do izražaja, rekao je Jakšić.

Mladi Sava Rađelović najavio je još bolje igre u narednim mečevima.

„Važno je da za mečeve odluke budemo u najboljoj formi. Pobeda protiv Crne Gore nam je donela važno samopouzdanje. Stižu nam dva protivnika, na papiru lakši, ali protiv kojih takode treba da se bude maksimalno skoncentrisan. O Japanu ne znam ništa osim da im je plivanje najjaci adut“, zaključio je Ranđelović.

Utakmica drugog kola D grupe Svetskog prvenstva između Srbije i Japana igra se sutra od 16.30.

(Tanjug)

Pročitajte još i:

Ostavite komentar

Ostavite komentar