U trendu

Vaterpolisti Srbije: Bez potcenjivanja Japana

Vaterpolisti Srbije poručili su danas da je ekipa pobedom nad Crnom Gorom (11:8) na pravi način otvorila Svetsko prvenstvo u Kazanju, ali i da narednog rivala, selekciju Japana, ne bi smela da potceni.

„Sigurno je da smo favoriti, ali se zna da Japan zbog stila igre zna da muči kvalitetnijeg protivnika. Fizički ne mogu da pariraju i zbog toga pribegavaju igri bez mnogo duela sa dosta plivanja i igranja na kontranapade. Znam da smo u dva susreta imali muke po cetvrtinu, dve a tako je i drugim ekipama kada igraju sa Japanom“, rekao je Gojko Pijetlović za sajt VŠ.

Najbolji golman na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Budimpešti ističe da ga raduje trijumf nad Crnogorcima.

„Malo je bilo grča, posle smo bili opušteniji. Nismo padali ni kada se Crna Gora približila u trećoj četvrtini. Vratili smo se golovima i susret priveli kraju“, naveo je Pijetlović.

Debitant u dresu Srbije Nikola Jakšić dodao je da ekipa nije mogla bolje da počne šampionat u Rusiji.

„Dobro smo igrali i sigurno smo delovali. Nemam nikakva iskustva kada je Japan u pitanju. Nisam ih do danas ni gledao. Nema potcenjivanja, ovo je susret u kojem naš kvalitet treba da dode do izražaja, rekao je Jakšić.

Mladi Sava Rađelović najavio je još bolje igre u narednim mečevima.

„Važno je da za mečeve odluke budemo u najboljoj formi. Pobeda protiv Crne Gore nam je donela važno samopouzdanje. Stižu nam dva protivnika, na papiru lakši, ali protiv kojih takode treba da se bude maksimalno skoncentrisan. O Japanu ne znam ništa osim da im je plivanje najjaci adut“, zaključio je Ranđelović.

Utakmica drugog kola D grupe Svetskog prvenstva između Srbije i Japana igra se sutra od 16.30.

(Tanjug)

Pročitajte još i:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar