U trendu

Zvezda nemoćna protiv Kajrata i u Kazahstanu

Fudbaleri Crvene zvezde eliminisani su danas u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su i u revanšu u Almatiju izgubili od Kajrata sa 1:2.

Strelci za domaćina su bili kapiten Baujrzan Islamhan u 30. i Islambek Kuat u 47. minutu, dok je jedini gol za crveno-bele postigao Vukan Savićević u 85. iz jedanaesterca.

Kajrat je mnogo bolje počeo susret i preko najboljeg strelca Žerara Goua imao dve dobre prilike, u prvom i devetom minutu.

Napadač iz Obale Slonovače je šutirao preko i pored gola, iako je bio sam ispred golmana crveno-belih Predraga Rajkovića.

Zvezda je potom uzvratila, ali je izblokiran šut Aleksandra Kataija, a potom je veznom igraču beogradskog kluba lako odbranio protivnički golman Vladimir Plotnikov.

Najbolju priliku za crveno-bele u prvom poluvremenu je imao Saša Stojanović, kada je u 23. minutu pogodio prečku sa 20 metara. Domaćin je u 29. minutu imao dobru šansu, kada je Rajković odlično odbranio šut Sita Rijere, ali je Kajrat ipak poveo u nastavku akcije.

Posle greške Zvezdine odbrane, Islamhan je na dodavanje Rijere izašao ispred Rajkovića i lako ga savladao.

Crveno-beli su do poluvremena imali dve dobre šanse, ali su Zoran Rendulić i Džošua Parker loše šutirali posle centaršuteva.

Kajrat je već na početku drugog dela igre postigao i drugi gol, kada je Kuat odlično reagovao u drugom minutu drugog poluvremena.

Fudbaleri Zvezde su od tada igrali uglavnom ofanzivno, što je protivnik koristio i preko Goua imao nekoliko odličnih prilika za ubedljiviju pobedu, ali je odlično branio Rajković.

Crveno-beli su do jedinog gola u ovom dvomeču došli u samoj završnici revanš utakmice i to iz jedanaesterca. Žarko Marković je oborio Kataija u 84. minutu na ivici šesnaesterca, a arbitar je pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Savićević.

Utakmica je odigrana pred punim tribinama Centralnog stadiona u Almatiju, a susretu je prisustvovalo i oko 30 navijača Crvene zvezde.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.