U trendu

Zvezda slavila protiv Karpoša

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Karpoš Sokoli sa 91:70 (16:18, 22:20, 24:16, 29:16) u poslednjoj utakmici 10. kola Jadranske lige.

Zvezda je i posle 10. kola zadržala maksimalan učinak u regionalnom takmičenju, dok je makedonski klub upisao i deveti poraz.

Crveno-bele su do novog trijumfa predvodili Milko Bjelica i Marko Simonović sa po 21 postignutim poenom, Marko Gudurić je ubacio 11, a Nemanja Dangubić 10 poena. U poraženoj ekipi najbolji je bio Dragan Labović sa 16 poena.

U prvom poluvremenu se igralo u serijama. Na početku je Zvezda bila bolja, pa je Karpoš serijom 10:0 poveo sa 28:19, ali su crveno-beli uzvratili istom merom pa se na poluvreme otišlo nerešenim rezultatom – 38:38.

Izabranici Dejana Radonjića su u trećoj deonici popravili šut za dva poena, a u finišu tog dela igre su serijom 10:0 stigli do prednosti od 58:49.

Simonović je poslednju četvrtinu započeo trojkom i odveo svoju ekipu na plus 11, nakon čega je prednost Zvezde samo nastavila da raste.

Kapiten Zvezde Luka Mitrović se sredinom treće četvrtine povredio nakon čega je otišao u svlačionicu i nije se više vraćao na teren.

U narednom kolu Zvezda gostuje Olimpiju, a Karpoš dočekuje Cedevitu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.