U trendu

Zvezda zvanično predstavila nove dresove

Fudbalski klub Crvena zvezda zvanično je danas predstavio nove dresove za predstojeću sezonu, a predesdnik crveno-belih Svetozar Mijailović rekao je da je saradnja potpisana na pet godina

„Crvena zvezda bira partnere koji su svetski afirmisani. Ovaj ugovor sa firmom Makron potpisan je na pet godina. Osim dresova i opreme, ugovor sa Makronom predvidja i bonuse za ostvarene sportske uspehe. Postoji i komercijalna oprema koja obuhvata dresove, dukseve, majice… Crvena zvezda od prodaje na stranom tržištu ima 10 odsto, a na domaćem tržištu 20 odsto. Makron je sponzorisanjem Crvene zvezde na našem tršitu zauzeo značajno mesto“, rekao je Mijailović.

Direktor marktinga Goran Broćić izrazio je nadu da će sa proizvodjačem Makronom imati uspešnu saradnju.

„Nadam se da će Crvena zvezda i Makron imati uspešnu saradnju i da ćemo ostvariti značajne sportske uspehe. Uslovi i vrednost ugovora sa Makromom su značajno bolji nego što je to bio slučaj sa nekadašnjim tehničkim sponzorima“, rekao je Broćić novinarima na stadionu „Rajko Mitić.

Prva garnitura dresova je tradicionalne crveno-bele boje, sa nešto širim prugama, dok su drugi u potpunosti beli, a treća garnitura dresova je s dve nijanse tamno plave boje i vodoravnim prugama.

„Pred vama su crveno-beli, beli i plavi dres. Beli dres ima poprečne bele pruge. Treći dres je plavi, nikakva crna boja nije dolazila u obzir i klub nikada tako nešto ne bi uradio jer mi smo svesni šta je Crvena zvezda. Bilo bi dobro da sledeći put kada imate neke nedoumice pozovete i proverite, a ne da na osnovu amaterske slike pišete tekstove kako Crvena zvezda izbacuje crni dres“, rekao je Broćić.

On je napomenuo da se s Makronom pregovara oko manje cene od 80 evra, koliko dresovi tog proizvodjača koštaju u inostranstvu.

Marketing menadžer Makrona Frančesko Martineli rekao je da je ponosan što ta kompanija započinje saradnju sa nekadašnjim prvakom Evrope i sveta.

„Makron kao firma je veoma ponosna što je uz Crvenu zvezdu i što je na srpskom tržištu. Želeli smo da sponzorišemo klub u Srbiji kako bismo što bolje ušli na tržište i odabrali smo Crvenu zvezdu kao najveći klub u Srbiji. Makron je osnovan 1971. godine, i trenutno snabdevamo opremom preko 50 klubova, a medju njima su Lacio, Kaljari, Nica, Kristal Palas, Stouk, Sporting iz Lisabona, Dinamo Bukurešt i još niz poznatih klubova. Dresovi se rade potpuno unikatno, pripremaju se samo za Crvenu zvezdu. Naša dugoročna strategija i jeste da se kroz saradnju sa većim klubom kasnije ponudi saradnja i manjim klubovima, ali trenutno smo fokusirani samo na Crvenu zvezdu i nemamo planova da sponzorišemo još neki klub na ovim prostorima“, rekao je Martineli.

Zvezda i Makron su pripremili i tri dodatne garniture koje će se koristiti u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kao i u Kup utakmicama. Dresovi će se prodavati od 15. jula, a majice i duksevi od sledeće nedelje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.