U trendu

Atanasković: „Svit home“ iz Brusa primer dobre prakse

BRUS – Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas u Brusu porodičnu firmu „Svit home“ (Sweet home) koju vodi Svetlana Miljković, dobitnica nagrade „Žena zmaj“ zbog upsešnosti u poslovanju.

Atanasković je izrazila zadovoljstvo što je ona prvi zvaničnik koji je posetio tu firmu koja posluje 24 godine, kao i zato što se sin vlasnika vratio iz Amerike u Brus kako bi pomogao roditeljima i kako bi zajedno razvijali firmu.

„Upravo je ostanak mladih u zemlji i povratak onih koji su otišli ono za šta je bori Srbija. U našoj zemlji može lepo da se živi i radi, a obilascima poput ovog želim da promovišem primere dobre prakse“, rekla je Atanasković.

Prema njenim rečim, kompanija “Svit home” je kupila opremu zahvaljujući sredstvima u okviru programa podrške.

„Pozivam i druge firme da konkurišu za neki od programa Ministarstva privrede kako bi započeli ali i unapredili poslovanje“, podvukla je ministarka.

Predsednica opštine Brus Valentina Milosavljević rekla je da je „Svit home“ jedan od najreprezentativnijih primera te opštine.

„Ministarka je imala priliku da vidi gde su utrošili sredstva i kako su uz pomoć nove opreme unapredili poslovanje“, rekla je ona.

Vlasnica firme Svetlana Miljković je istakla da je veoma ponosna i srećna zbog današnje posete.

„Imali smo danas konstruktivan razgovor sa ministarkom i verujem da ćemo u budućnosti imati još bolju saradnju sa Ministarstvom privrede“, rekla je Miljković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.