U trendu

Banka Silicijumske doline podnela zahtev za reorganizaciju

SAN FRANCISKO – Finansijska grupa vlasnica banke Silicijumske doline (SVB) danas je podnela zahtev za reorganizaciju pod nadzorom suda u skladu sa Poglavljem 11 o bankrotu, kako bi potražila kupce za imovinu, nekoliko dana nakon što su njenu jedinicu banke Silicijumske doline preuzeli američki regulatori.

Kako navodi Rojters, do pokretanja stečajnog postupka došlo je nakon hitnih mera vlade za jačanje poverenja, koje do sada nisu uklonile zabrnituost od prelivanja krize.

Finansijske akcije izgubile su više milijardi dolara u vrednosti nakon kolapsa banke Silicijumske doline i banke Signačer prošle nedelje, dok se kreditna situacija pogoršala za najveće banke na Volstritu.

Kalifornijski regulatori su prošlog petka zatvorili banku Silicijumske doline i imenovali Federalnu korporaciju za osiguranje depozita (FDIC) za stečajnog upravnika, nakon najvećeg bankovnog kolapsa od kada je banka Vašington Mjučual propala tokom finansijske krize 2008.

Rojters je ranije ove sedmice preneo da matična kompanija banke Silicijumske doline istražuje mogćnosti zaštite od bankrota kako bi prodala svoju imovinu, a danas je saopšteno da ima SVB ima oko 2,2 milijarde dolara likvidnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar