U trendu

Basta pozvao je japanske privrednike da dodatno ulazu u SRB

BEOGRAD – Ministar privrede Rade Basta pozvao je japanske privrednike da dodatno povećaju ulaganja u Srbiju i sa nama podele svoja znanja, sposobnosti i iskustva.

Basta je danas tokom susreta sa ambasadorom Japana u Beogradu Takahitom Kacumatom ,takođe, pozvao na dodatno učvršćivanje prijateljske saradnje.

„Srbija je mala zemlja ali je naš narod čestit, dostajanstven i ponosan. Ovom prilikom pozivam japanske privrednike da dodatno povećaju obim svojih ulaganja i da sa nama podele svoja znanja, sposobnosti i iskustva. Bez učenja nema napretka“, poručio je ministar,

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva privrede, on je dodao je da je interes Srbije da sve više japanskih kompanija ovde investira.

Ocenio je da vrhunska tehnologija, poslovna etika i tradicija odlikuju prijateljski Japan.

„Zbog toga postoje mogućnosti za dodatno učvršćivanje saradnje u mnogim poljima, kao što su automobilska, farmaceutska i hemijska industrija, poljoprivreda, elektronika i turizam“, naglasio je on.

Kacumata je naglasio da Japan podržava Srbiju u sprovođenju reformi na njenom evropskom putu, posebno kroz mehanizam saradnje sa Zapadnim Balkanom.

U osvrtu na japanske investicije u Srbiji on je istakao japansku korporaciju Nidek u Novom Sadu, kao i fabriku guma Tojo Tajers u Inđiji.

Sagovornici su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Japana prijateljski te da ima prostora za unapređenje privredne saradnje, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.