U trendu

Bela Crkva ove godine slavi tri veka postojanja

Turističko srce Banata  –  Bela Crkva, ove godine slavi tri veka postojanja, te gradjane i posetioce očekuju manifestacije tokom cele sezone, najavljeno je na Medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Turističku sezonu tradicionalno će otvoriti „Karneval cveća“, sa 160 godina postojanja najstariji takav u Srbiji, rekao je agenciji Beta gradonačelnik Bele Crkve Darko Bogosavljević.

„Tokom cele letnje sezone, sve do 15. oktobra kada je i dan osnivanja Bele Crkve, biće manifestacija, koncerata i priredbi koje će animirati ljude da dodju. Cilj je produžetak turističke sezone i obogaćivanje turističkog sadržaja“, rekao je Bogosavljević i pomenuo „Adrenalin park“ i najavio i skijanje na vodi.

Direktor Turističke organizacije Bele Crkve Novica Jovanović rekao je da je Beograd blizu Bele Crkve, te je za nju to najvažnije tržište.

Dodao je da je Opština prošle godine zabeležila rast turističke posete od 12.000 noćenja.

Najavljeni „Karnevala cveća“ traje sedam dana: izložbe cveća, muzičke i druge priredbe posvećene cveću i karnevalima, promocije, gostovanje karnevalskih, pevačkih i folklornih grupa.

Završnica karnevala je povorka sa eksponatima, mažoretkinjama i drugim učesnicima karnevala iz Srbije i inostranstva.

„Karneval simbolično otvara turističku sezonu i počinje poslednje nedelje u junu jer je leto ključ naše turističke sezone, tada su naša jezera i reke najposećenije“, dodao je Jovanović.

Bela Crkva  –  „Vojvodjanska Venecija“, ima sedam jezera, nastalih 1904. godine vadjenjem šljunka, i ona su jedna od glavnih atrakcija te opštine.

Jovanović je kazao da Bela Crkva ima više od 600 jedinica za smeštaj, uglavnom u domaćoj radinosti, u auto-kampovima, vilama pored jezera i bungalovima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.