U trendu

BELEX indeksi u raskoraku na nedeljnom nivou

BEOGRAD – Investiciona aktivnost na Beogradskoj berzi ostala je danas ista kao u četvrtak, dok su indeksi pali na dnevnom nivou, a u odnosu na prošlu nedelju beleže mešovite rezultate.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 10,7 miliona dinara (91,7 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je pao za skoro 0,6 posto na 841,23 poena i u odnosu na prethodnu nedelju je u minusu za 0,6 procenata, a BELEXlajn je oslabio za 0,1 odsto na 1.729,95 poena, dok je u poređenju sa prošlom sedmicom jači za 0,1 procenat.

U fokusu investitora ostale su i danas akcije „Dunav osiguranja“, koje su prodate za 7,7 miliona dinara po ceni od 1.297 dinara, za pola procenta nižoj nego juče.

Proizvodno- montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna je istrgovano za 0,2 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 7.600 dinara, dok je preferncijalna akcija duvanske kompanije „Filip Moris“ ostvarila rast od skoro 0,1 odsto na 7.799 dinara uz realizaciju u iznosu od 0,1 milion dinara.

Kruševačko privredno društvo Jugoprevoz zabeležilo je na MTP tržištu promet od nepunih 1,2 miliona dinara, uz skok cene za 4,9 procenata na 8.000 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali zanemarljiv udeo.

Tri serije državnih obveznica denominovanih u evrima, koje su namenjene izmirenju obaveza države po osnovu restitucije, ostvarile su ukupan promet u iznosu od 1,0 milion dinara (8,7 hiljada evra).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar