U trendu

„Belgrade Food Show“ 10. i 11. oktobra u Belexpocentru

BEOGRAD – Drugi po redu „Belgrade Food Show“ biće održan 10. i 11. oktobra u Belexpocentru, u Beogradu, gde će više od 110 domaćih i regionalnih proizvođača hrane i pića vrhunskog kvaliteta predstaviti svoje proizvode.

Asocijacija za promociju srpske hrane, uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu, organizuje ovaj dvodnevni događaj s tendencijom da Srbiju pozicionira kao lidera u regionu Jugoistočne Evrope u ovoj industriji, navodi se u zajedničkom saopštenju te dve organizacije.

Događaj će okupiti domaće i strane kupce, regionalne proizvođače i distributere visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda. Na konferenciji će, kroz učešće eminentnih evropskih i domaćih stručnjaka i kompanija, moći da se sazna više o novim svetskim i regionalnim trendovima i načinu poslovanja na različitim tržištima.

Prvog dana festivala, posetioci će moći da prisustvuju prezentaciji „Sve što ste želeli da znate o dijetama, ali ste bili previše gladni da pitate“, a baviće se suštinom uspešnog vođenja zdravog i aktivnog života, i ukazati na istine i zablude o dijetama i ishrani.

Takođe će biti održano predavanje na temu „Raw Power: Tajne sirove kuhinje“, koje pokriva raznovrsne teme, od zdravog života, pa do pripreme zdravih deserta i sirovih kolača, uz degustaciju različitih vrsta zdravih slatkiša, a biće organizovan i masterklas „Uparivanje sireva i vina od srpskih autohtonih sorti grožđa“.

Drugog dana sajma, gosti će moći da se priključe radionici „Da li vam je potreban detox?“, na kojoj će imati mogućnost da se detaljnije upoznaju sa procesom i brojnim benefitima detoks programa.

Istog dana biće organizovan okrugli sto „Među nama, šta jedeš između dva obroka?“, kao i panel diskusija pod nazivom „Organska proizvodnja – novi horizonti srpske poljoprivrede“, koja će se baviti pitanjima – kako pospešiti i razviti organsku proizvodnju u Srbiji, šta je sve neophodno od uslova za započinjanje organske proizvodnje, da li organska proizvodnja može pomoći daljem razvoju domaće poljoprivrede, i mnogim drugim.

Svi posetioci „Belgrade Food Show“-a moći će tokom trajanja festivala da probaju specijalni zdrav i izbalansiran „busineš brunć“ meni koji pripremaju kuvari renomiranih hotela sa pet zvezdica.

Ulaz na sajam za sve posetioce je besplatan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.