U trendu

Besplatna mentorska pomoć za preduzetnike Rasinskog okruga

TRSTENIK – Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga u saradnji s Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj opštine Trstenik, organizovala je danas prezentaciju aktuelnih programa podrške za razvoj preduzetništva.

Povod da se održi prezentacija bio je javni poziv za mentorstvo koji je raspisala Razvojna agencija Srbije.

Aleksandar Šaronjić, direktor Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga, rekao je za Tanjug da je reč o besplatnim uslugama mentora koji će otići u preduzeće, snimiti postojeću situaciju i dati sugestije za rad.

„Nadziremo rad preduzeća, komunikacije, finansije, prodaju, marketing. Zatim, posle izvršene analize kroz različite alate koje imamo u tzv. mentorskom smislu, dajemo sugestije, odnosno predlažemo našim korisnicima šta mogu da urade“, rekao je Šaronjić.

Ljubiša Marković, zamenik predsednika opštine Trstenik, kaže da lokalna samouprava vrlo često pokušava da izađe u susret preduzetnicima iz ovog kraja.

„Imamo veliki broj preduzetnika, a pretežno je to mašinska delatnost zbog ‘Prve petoletke’. Zatim, imamo i drvnu industriju, trgovinske radnje i samostalne zanatlije. Svi se obaveštavaju, a zainteresovanima kada nam se obrate, pomažemo koliko je u našoj nadležnosti“, rekao je Marković.

Preduzetnici mogu da se prijave kod Agencije za regionalni razvoj Srbije. Ako zadovolje odgovarajuće uslove, dobijaju od 25 do 50 sati besplatnog rada mentora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar