U trendu

BG aerodrom nudi posao učenicima Vazduhoplovne akademije

BEOGRAD – Aerodrom „Nikola Tesla“ nudi zaposlenje najboljim učenicima Vazduhoplovne akademije u Beogradu.

Tim beogradskog aerodroma predstavio je prošle sedmice učenicima završne godine Vazduhoplovne akademije profile poslova na „Nikoli Tesli“ uz detaljnije opise njihovih zaduženja i uslova rada, kako bi se mladi informisali o mogućnostima koje su im na raspolaganju nakon završene ove srednje škole.

Kako su saopštili iz Vazduhoplovne akademije, maturantima je upućen i ostvoren poziv za posao onima koji se odluče za ovaj karijerni pravac, prenosi portal Tango Six.

Koncesionar i operater beogradskog aerodroma kompanija Belgrade Airport održali su prezentaciju o mogućnostima zapošljavanja ucenicima Vazduhoplovne akademije, koju je predstavila vođa tima za akviziciju talenata beogradske vazdušne luke Tiana Darijević.

Prisustvovala je i pomoćnica ministra obrazovanja za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić i pomoćnik direktora Vazduhoplovne akademije Srđan Čokorilo.

Srednja škola Vazduhoplovne akademije trenutno školuje nekoliko profila koji mogu očekivati zaposlenje na civilnim aerodromima, podsećaju iz ove institucije.

To su tehničar vadzušnog saobraćaja, tehnicar vazdušnog saobraćaja za bezbednost, tehnicar za bezbednost informaciono-komunikacionih sistema u vazdušnom saobraćaju i tehničar vazdušnog saobraćaja za spasavanje.

Pomoćnik direktora Vazduhoplovne akademije Srđan Čokorilo rekao je da su đaci te srednje škole već dobro upoznati sa mnoštvom poslova koje su im na raspolaganju na našem najvećem aerodormu, budući da je većina njih već imala priliku da prođe kroz praktičnu nastavu na „Nikoli Tesli“.

„Ova prezentacija sledeći je korak dugogodišnje saradnje Vazduhoplovne akademije i kompanije Belgrade Airport prema kojoj će zainteresovanim đacima biti ponudeno zaposlenje. Time je kroz dualni model obrazovanja đacima Vazduhoplovne akademije praktično garantovano zaposlenje po završetku naše škole, ukoliko požele da se bave profilima poslova zastupljenim na aerodromu“, kazao je on.

Pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić rekala je da prezentacija kojoj su đaci Akademije prisustvovali predstavljaja uspeh platforme dualnog obrazovanja.

„Ova platforma je u sebi, na vreme, umrežila teorijska i praktična znanja. Njom doprinosimo višem nivou samopouzdanja mladih ljudi koji sada vide da njihovo znanje vredi, da najveće kompanije iz oblasti vazduhoplovne industrije, kao što je Belgrade Airport, dolaze da im ponude posao“, objanila je Grujić.

Podsetila je da je saradnja Vazduhoplovne akademije sa domaćom vazduhoplovnom industrijom proširena i na nemačku kompaniju MTU koja će u našoj zemlji uskoro otvoriti svoje postrojenje za reparaciju mlaznih motora.

Prema njenim rečima, sistem dualnog obrazovanja donosi savremene obrazovne programe, ali i obuke što je, pored MTU-a, prepoznala i najveća evropska vazduhoplovna kompanija Erbas sa kojom je nedavno potpisan i Memorandum o saradnji.

Istakla je da Vazduhoplovna akademija svojim đacima nudi i integrisano srednje i visoko obrazovanje na istom mestu, posebno uz eksternu bazu aerodroma u Vršcu gde se dodatno osigurava kvalitet stečenih kompetencija za vreme formalnog obrazovanja, odnosno umreženost znanja, veština, sposobnosti i stavova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar