U trendu

Bivši Mekdonalds restorani u Belorusiji nastavljaju da rade bez brenda

MINSK – Firma „KSB Victory Restaurants“, koja je ranije vodila lanac restorana Mekdonalds u Belorusiji, saopÅ¡tila je danas da mreÅŸa javnih ugostiteljskih objekata u zemlji nastavlja da radi bez brenda.

Restorani od novembra rade pod znakom „Otvoreni smo“ umesto oznake Mekdonalds, isti logo je postavljen na sajtu i druÅ¡tvenim mreÅŸama kompanije.

„Ovim znakom pokazujemo da smo otvoreni za kupce. Radimo bez brenda“, rečeno je RIA Novostima u kancelariji kompanije, na pitanje o navodno novom brendu „Otvoreni smo“.

Restorani nastavljaju da rade bez natpisa ili brendiranja, a rade sa izmenjenim menijem koji je uklonio namirnice od maka i dodao nove vrste hrane. Krajem marta na mreÅŸi se pojavio analog „Happy Meal“ – „Kids Meal“, koji uključuje igračku iz kolekcije.

Prethodno su sajt Mekdonaldsa u Belorusiji i nalozi na društvenim mreşama postali nedostupni korisnicima, a nova veb stranica lanca restorana KSB Victory više ne sadrşi informacije o Mekdonaldsu i njegovoj korporativnoj politici.

U privrednom registru Belorusije, restorani koji su ranije nosili naziv Mekdonalds su navedeni kao „KSB Victory Restaurants“.

Ruska kompanija Sistema PBO, koja je vlasnik brenda Vkusno – i Točka, objavila je da ulazi na belorusko trÅŸiÅ¡te i potpisuje ugovor o franÅ¡izi sa „KSB Victory Restaurants“, koja upravlja sa 25 Mekdonalds restorana u zemlji.

Kompanija je sredinom novembra saopÅ¡tila da će od 22. novembra u Belorusiji početi sa radom restorani koji posluju pod brendom McDonald’s pod ruskim brendom Vkusno-i Točka, međutim do toga nije doÅ¡lo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.