U trendu

Čačak: Imovina Fabrike reznog alata u stečaju ponuđena za 788 milona dinara

ČAČAK – Fabrika reznog alata (FRA), nekada vodeća u bivšoj SFRJ, ponuđena je danas na prodaju po početnoj ceni od ukupno 789 miliona dinara (6,7 miliona evra).

FRA iz Čačka, posle dugogodišnjeg tavorenja i dugova pala je u stečaj i danas je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila prvu prodaju imovine fabrike-stečajnog dužnika, grupisane u dve imovinske celine, metodom javnog nadmetanja.

Javno nadmetanje odžaće se 11. aprila u 11 sati u Agenciji na Terazijama u Beogradu.

Na prodaju se nudi, u dve imovinske celine kompletan halski prostor, kao i oprema i zalihe u pogodima ovog kolektiva koji je nekada imao osam organizacija udruženog rada.

U prvoj celini, na samo 200 metara od Gradskog trga u Čačku (ulice Beogradska i Hajduk Veljkova) nalaze se tri hektara građevinskog zemljišta i 25 hala i radionica, ukupne korisne površine 18.076 kvadrata.

Taj deo fabrike nudi se po početnoj ceni od 588 miliona dinara, uz obavezan depozit od 235 miliona.

Drugi deo obuhvata poslovni prostor na takozvanoj lokaciji 2, u ulici Dragiše Mišovića (17.626 m2 zemljišta i pet objekata korisne površine 10.554 m2) na putu ka Kraljevu, kao i deo imovine u Kulinovačkom polju (četiri objekta 223 m2).

Taj drugi deo imovinske celine procenjen je 200,8 miliona dinara, uz obavezan depozit od 80 miliona dinara.

Inače, FRA je svojevremeno zapošljavala 4.500 ljudi i bila nosilac privrednog razvoja u ovom delu zemlje.

Izvoz alata iz Čačka, koji su prodavani i slavnim američkim kompanijama za proizvodnju aviona, dostizao je nekih godina i 20 miliona dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar