U trendu

Čadež: Vreme je da država olakša investicija u privredu

Država je stabilizovala javne finansije i vreme je donese mere koje bi olakšale investicije u privredu, rekao je danas predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

On je naveo da su ove godine samo 17,2 odsto bile investicije u osnovna sredstva, a 2007. godine, pre izbijanja globalne ekonomske krize, bile su 25 odsto i više od toga.

Posle uručivanja nagrada PKS najboljim firmama i pojedincima Čadež je rekao da i druge države olakšavaju ulaganja svojim kompanijama: „To se radi svuda u svetu, jedna od mogućih mera je da se kompanije oslobode dažbina pri uvozu opreme“.

Ocenio je da je sada pogodno vreme za razvoj privrede u Srbiji i da je privredni rast i u zemljama evrozone i u Americi.

PKS je firmama dodelila deset jubilarnih nagrada i 16 za ostvarene rezultate u privredjivanju, a za ostvarene rezultate i unapredjenje u upravljanu priznanja je dobilo 13 pojedinaca.

Medju nagradjenima su beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“, „Bambi“ iz Požarevca, „Pionir“ iz Subotice, „Poliseter grupa“ iz Priboja, Beogradski sajam, „Zdravlje“ iz Leskovca, „Crvenka“ iz Crvenke, „Subotica trans“, „Eko-Lab“ iz Beograda, „Vodovod“ iz Zaječara, „Fabrika kartona“ Umka, „Eliksir“ iz Prahova, „Falke“ iz Leskovca, „Gošafom“ iz Smederevske Palanek, „Grundfos“ iz Indjije, „Leoni“ i Prokuplja, „Meser tehnogas“ iz Beograda, „Industrija mesa“ iz Topola.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.