U trendu

Čelnici Brose: Cilj nam je promet od 440 miliona evra do 2025.

PANČEVO – Izgradnja prve fabrike Brose u Pančevu, za koju je danas položen kamen temeljac, značajna je za dalji razvoj te nemačke kompanije koja proizvodi elektromotore, poručili su danas čelnici Brose Grupe i istakli da su očekivanja da će do 2025. godine ta kompanija u Srbiji ostvariti promet od oko 440 miliona evra.

Predsedavajući Brose Grupe Mihael Stošek rekao je na ceremoniji polaganja kamena temeljca u Pančevu da će to biti deveta Broseova fabrika čijibje završetak planiran na proleće sledeće godine.
„Nedavno smo otvorili fabriku u Slovačkoj, a sada nam predstoji izgradnja fabrike i razvojnog centra u Pančevu što će po površini od 60.000 kvadratnih metara biti naš najveći proizvodni teren“, rekao je Stošek.

Dodao je da Brose posluje u 24 zemlje, da i ima 26.000 zaposlenih i da godišnje ostvari promet od 6,2 milijardi evra.
Istakao je da je kompanija Brose, koja je osnovana 1971.godine kao porodična firma, danas na četvrtom mestu u svetu po isporuci autodelova i da godišnje snabdeva automobilsku industriju sa oko 200 miliona električnih motora godišnje.
Izvršni potpredsednik za poslovanje Brose grupe Tomas Špangler kazao je da se očekuje da ta kompanija do 2025.godine u Srbiji ostvari promet od 440.000 evra i izrazio uverenje da će pogon Pančevu imati „dugoročnu perspektivu“ za Brose.

„Srbija ima visoko kvalifikovanu radnu snagu, a značajna je blizina Beograda i Novog Sada sa čijim ćemo univerzitetima intenzivirati komunikaciju u narednom periodu“, rekao je Špangler i dodao da će do kraja godine u Pančevu imati 80 zaposlenih iz oblasti elektronike

U fabrici Brose u Pančevu će se proizvoditi moduli ventilatora za hlađenje motora za sisteme upravljača i pumpe za ulje, kao i elektronike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar