U trendu

Dani Italije obeleženi u Merkator hipermarketu

BEOGRAD – Svečani početak tradicionalne manifestacije “Nedelja italijanske kuhinje u svetu” obeležen je i u Merkator hipermarketu u Beogradu u prisustvu ambasadora Italije u Srbiji Karla Lo Kaša, direktora Italijanske Trejd agencije Antonija Ventreske i izvršne direktorke poslovnog područja marketinga u kompaniji Mercator-S Nataše Pavlović.

“Kompanija Mercator-S je uvek okrenuta potrebama svojih potrošača. Uz svakodnevni rad i ponudu orjentisani smo na podršku domaćoj privredi i domaćim proizvođaćima i dobro poznatim regionalnim u svetskim brendovima koje naši potrošači vole i očekuju u našim prodavnicama“, rekla je Pavlović.

Ona je podsetila da je Italija zemlja sa bogatom tradicijom proizvoda, kvalitetnim i prepoznatim brendovima, a posebnosti te zemlje najviše se ogledaju u njenoj bogatoj i specifičnoj kuhinji.

„Italijani su privrženi svojoj tradiciji, većina jela se bazira na upotrebi lokalnih namirnica. To je ono što smo kao kompanija prepoznali jer smo svesni koliko domaći proizvodi imaju važnu uogu u očuvanju baštine koju su i nama u Srbiji, kroz kvalitetnu i ukusnu hranu ostavili naši preci. Organizacijom Dana Italije, kroz ponudu italijanskih proizvoda iz svih regija, kako onih najpoznatijih tako i manjih proizvođača, pričamo o tome šta je Dolce Vita i pozivamo sve da dođu i sami se u to uvere”, rekla je Nataša Pavlović.

Ona je potom pozvala sve prisutne da uživaju u programu koji je kroz muziku, plesnu tačku i degustaciju italijanske hrane i vina dočarao Italiju u Beogradu, navodi se u saopštenju kompanije Merkator S.

„Tradicija i perspektive italijanske kuhinje: svest i vrednovanje održivosti hrane“ je ovogodišnji naziv manifestacije koja se već šestu godinu organizuje sa ciljem promovisanja italijanske kuhinje i kvalitetnih prehrambenih proizvoda istovremeno u svim italijanskim ambasadama, konzulatima, institutima za kulturu i kancelarijama ICE. Ove godine, kroz specijalnu akciju Dani Italije u Merkator hipermarketu, duh italijanske kuhinje mogu osetiti i kupci.

“Strast za dobrom hranom jedna je od mnogih veza koje spajaju Italiju i Srbiju, dve bliske i prijateljske zemlje. Za naše narode, zapravo, hrana nije samo dobra ishrana, već pre svega deljenje, istorija i kultura. To je umetnost provođenja vremena zajedno, za čime danas osećamo još veću potrebu posle najtežeg perioda pandemije, iz koje, međutim, još uvek ne možemo da kažemo da smo izašli“, kazao je italijanski ambasador.

„Upravo kako bismo proslavili ovo novopronađeno zajedništvo i odgovorili na veliku potražnju za „italijanskim“ u Srbiji, među aktivnostima organizovanim povodom VI Nedelje italijanske kuhinje u svetu, koja se ove godine obeležava od 22. do 28. novembra, želeli smo da ponudimo selekciju proizvoda iz naše kulinarske tradicije. Tradicije koju želimo dalje da delimo sa našim prijateljima u Srbiji, koji su oduvek voleli Italiju i koja im je uzvraćala istom merom”, izjavio je abmasador Lo Kašo.

Kompanija Merkator-S jedan je od partnera ovogodišnje Nedelje italijanske kuhinje u svetu, zbog čega su u periodu do 24. novembra u Merkator hipermarketu tokom manifestacije Dani Italije organizovani posebni popusti, degustacije i iznenađenja za sve ljubitelje italijanskih proizvoda vrhunskog kvaliteta, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar