U trendu

Delegacija za Ekspo izloĹžbu od 12. do 16. septembra u BG

BEOGRAD – Delegacija Međunarodnog biroa za izloĹžbe u Parizu, kome je u junu predata kandidatura naĹĄe zemlje i Beograda za organizaciju Međunarodne specijalizovane izloĹžbe Ekspo Beograd 2027, boraviće u Beogradu od 12. do 16. septembra, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija.

Tokom posete predviđeno je održavanje niza sastanaka i obilazaka sa najvišim zvaničnicima Srbije.

Uoči dolaska predstavnika te organizacije, na Geneks kuli je postavljen plakat dobrodoĹĄlice: „DobrodoĹĄli u Beograd. Ponosni kandidat za specijalizovani EKSPO 2027“.

Delegacija Međunarodnog birao za izložbe u Parizu obilazi kandidovane gradove kako bi mogli da donesu odluku koji će grad biti domaćin Ekspo izložbe 2027.

Ministar finansija SiniĹĄa Mali je predsednik Radne grupe za izradu i podnoĹĄenje kandidature za Međunarodnu specijalizovanu izloĹžbu „EXPO BELGRADE 2027“.

„Verujem i nadam se da ćemo dobiti priliku da budemo domaćini ovom svetskom događaju koji okuplja posetioce iz celog sveta i koji će nam pruĹžiti priliku da joĹĄ jednom predstavimo naĹĄu zemlju kao sjajnog domaćina. NaĹĄ predlog je da se specijalizovana izloĹžba sa temom ‘Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve’ odrĹži u Beogradu u periodu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine“, naveo je Mali u junu nakon podnoĹĄenja kandidature.

On je istakao da bi takva manifestacija za našu zemlju imala ogroman politički, ekonomski, turistički, kulturni i sportski značaj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.