U trendu

Digitalni samit Zapadnog Balkana od 11. do 13. oktobra u Podgorici

BEOGRAD – Digitalni samit Zapadnog Balkana okupiće, od 11. do 13. oktobra u Podgorici, predstavnike vlada, mikro i malih kompanija, regionalnih organizacija, kao i organizacija civilnog društva, akademske zajednice i mlade sa ciljem uspostavljanja digitalne platforme za razmenu ideja, predloga i iskustava, saopšteno je danas iz PKS-a.

Rok za prijavu na četvrti po redu samit je 15. septembar i uz podršku EU 30 odabranih startapa, mikro i malih kompanija sa Zapadnog Balkana, od kojih pet iz Srbije, dobijaju priliku da učestvuju u posebno kreiranom programu.

Predstavnici kompanija biće u prilici da prisustvuju panel diskusijama u okviru Digitalnog samita Zapadnog balkana, gde će biti organizovana i zajednička radionica sa ciljem da pomogne startapovima, mikro i malim kompanija da prevaziđu izazove i početničke greške.

Dodaju da aktivnosti obuhvataju praktičnu obuku o važnim temama kao što su organizacija u kompaniji, pristup finansijama, način promocije usluge ili proizvoda, ali i druga pitanja ključna za poslovanje.

U saopštenju se navodi da u okviru priprema za učešće na samitu biće pripremljena zajednička prezentacija svih kompanija koja će promovisati njihova IT rešenja.

Organizatori najavljuju da će izabrani startapi moći da se bez naknade predstave na virtualnom sajmu u sklopu onlajn platforme samita, dok će virtuelni štandovi dostupni široj javnosti biti prilika za onlajn prezentacije kompanija, njihovih proizvoda i usluga.

Dodaju da su na samitu najavljeni i B2B sastanci putem iste platforme.

Uslovi, kažu iz PKS-a, za besplatno učešće jesu da kompanija ima sedište u jednoj od ekonomija Zapadnog Balkana i da je registrovana.

Mikro ili mala kompanija, navedeno je u saopštenju, treba da ima godišnji promet do jedan milion evra, posluje manje od pet godina i da je razvila IT rešenje, kako bi učestvovala na samitu.

Takođe u saopštenju se navodi da su prioritet rešenja koja imaju direktnu primenu u automobilskoj, prehrambenoj, industriji gume i plastike, poljoprivredi i cirkularnoj ekonomiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.