U trendu

Erste i EIB: Za inovatore 70 mln evra kredita uz niže kamate

NOVI SAD – Erste banka će u naredne dve godine plasirati do 70 miliona evra kredita pod povoljnijim uslovima inovativnim kompanijama u Srbiji, a na osnovu ugovora o InnovFin garanciji koji je potpisala sa Evropskim investicionim fondom (EIF).

Krediti su namenjeni preduzećima do 499 zaposlenih kojima su potrebni investicioni i krediti za obrtna sredstva u cilju razvoja i unapređenja procesa, proizvoda i usluga.

Minimalni iznos kredita je 25.000 evra, dok je maksimalni sedam i po miliona evra, uz ročnost od jedne do 10 godina. Krediti mogu biti u evrima ili u dinarima, saopšteno je iz Erste banke.

„Ova garancija omogućava kreditiranje po smanjenoj kamatnoj stopi i uz manje zahteve u pogledu sredstava obezbeđenja za one koji ulažu u proizvodnju ili razvoj inovativnih proizvoda, procesa i usluga koji mogu da predstavljaju određeni rizik“, rekao je Nikola Stamenković, direktor Sektora poslova sa pravnim licima u Erste banci.

Korisnici kredita mogu biti, kkao je dodao, i ‘brzo rastuća preduzeća’, odnosno ona čiji su se radna snaga ili promet povećali u poslednje tri godine, kao i kompanije koje imaju veliki inovativni potencijal ili su zasnovane na istraživanju i inovaciji”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.