U trendu

Francuske diplomate i privrednici u poseti Zrenjaninu

ZRENJANIN, 20. marta ( Tanjug) – U Zrenjaninu je danas održana manifestacija „Bonžur Zrenjanin“, kojoj su prusustvovali francuski ambasador Pjer Košar, predstavnici francusko-srpske poslovne zajednice i lokalnih preduzeća koja posluju u Zrenjaninu, a organizator je Francusko-srpska privredna komora iz Beograda.

Susret u Zrenjaninu nastavak je uspešnog prošlogodišnjeg serijala manifestacije „Bonžur Srbija“ i četvrti je u nizu grad, posle Kragujevca, Niša i Kikinde, koji posećuju članice Komore, navodi se u saopštenju Francusko-srpske privredne komore.

U zgradi opštine grada, gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, poželeo je dobrodošlicu ambasadoru Francuske u Srbiji Pjeru Košaru, kao i predsedniku Francusko-srpske privredne komore, Draganu Stokiću i osvrnuo se na potencijale grada Zrenjanina.

On je rekao da mu je posebno drago što je interesovanje za događaj „Bonžur Zrenjanin“ veliko i što se ovaj grad može pohvaliti lepom saradnjom sa kompanijom „Mlekoprodukt“, koja je deo francuske grupacije Savencia, a koja je primer uspešne francuske investicije i dobrog poslovanja u Zrenjaninu.

Ambasador Francuske u Srbiji, Pjer Košar, istakao je značajan rast ekonomskih razmena Francuske i Srbije i izrazio zadovoljstvo što je u Zrenjaninu sa delegacijom francuskih preduzeća i dodao ovakvi događaji ojačavaju vezu Srbije i Francuske.

Predsednik Francusko-srpske privredne komore, Dragan Stokić, rekao je da je „Bonžur Zrenjanin“ nastavak uspešnog serijala krovne manifestacije „Bonžur Srbija“ koja predstavlja koncept regionalnog umrežavanja, kroz susrete sa gradskim institucijama i privredom u cilju sagledavanja ekonomskih potencijala gradova širom Srbije sa jedne strane, i uspostavljanja lokalne saradnje sa privrednim subjektima u gradovima i preduzećima članicama Komore sa druge strane.

„Cilj nam je da do kraja sledeće godine obiđemo sve gradove u Srbiji gde postoje francuske investicije“, rekao je Stokić.

Direktor regionalne privredne komore u Zrenjaninu, Predrag Stankov, osvrnuo se na poslovne prilike u regionu i pozvao sve prisutne kompanije da iskoriste posetu za upoznavanje i potencijalna partnerstva.

Kako se navodi u saopštenju, nakon prezentacije poslovnih prilika ovog dela Srbije i B2B sastanaka članica Francusko-srpske privredne komore i lokalnih privrednika, organizovana je poseta francuskoj fabrici „Mlekoprodukt“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.