U trendu

„Hipol“ u stečaju ponuđen u zakup

BEOGRAD – Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je poziv za zakupe proizvodnih kapaciteta za proizvodnju polipropilena „HIPOL“ AD iz Odžaka, u stečaju.

Ugovor o zakupu podrazumeva izdavanje proizvodnih kapacitea sa kompletnom nepokretnom i pokretnom imovinom za proizvodnju polipropilena koji se proizvodi i prodaje pod robnim žigom „Hipolen P“ i ostalih proizvoda.

Ponuda za zakup proizvodnje „Hipola“ mora sadržati mesečni iznos zakupnine, a depozit za učesce u ovom postupku zakupa iznosi 12 miliona dinara.

Kako je navedeno u oglasu, minimalna količina proizvodnje polipropilena mesečno mora biti 1.000 tona, a ponuđač je u obavezi da u proizvodnji angažuje 221 radnika koji su na dan 31. decembra prošle godine bili zaposleni u „Hipolu“.
Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 1. februar kada će u prišustvu komisije i Odbora poverilaca „Hipola“ ponude biti i otvorene.

Privredni sud u Somboru doneo je krajem 2016. godine rešenje o otvaranju stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom Hipol AD Odžaci zbog trajne nesposobnosti plaćanja.

Ovaj nekadašnji hemijski gigant, osnovan 1976. godine, danas broji oko 200 radnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.