U trendu

Hrvatski ministar finansija: Ne vidim se više u politici

ZAGREB – Potrepdsednik hrvatske vlade i ministar finansija Zdravko Marić izjavio je danas povodom podnošenja ostavke da je sad najbolje vreme za njegovo povlačenja iz vlade jer su ostvareni svi najvažniji ciljevi u oblasti javnih finansija.

Marić je, na konferencij za medije nakon sednice vlade, rekao da će formalna odluka Ecofina o ulasku Hrvatske u evrozonu iduće nedelje biti „tačka na i“ njegovog angažmana u vladi, te da su time zaokružena postignuća vlade u području javnih finansija, prenosi portal Index.

Nabrojao je rezultate koji su ostvareni tokom šest godina otkako je preuzeo dužnost ministra finansija, dodajući da odluka o ostavci nije bila laka.

„Nema nikad dobrog trenutka za ovakvu odluku, ali kad uzmem u obzir sve okolnosti, smatram da je ovo najbolji trenutak“, rekao je Marić.

Građanima je poručio da „Hrvatska na međunarodnom planu stoji bolje nego ikad“ i da je sada otpornija na sve krize koje će doći.

Obrazlažući razlog svoje ostavke, Marić je naveo da sebe više ne vidi u politici i da je njegova „odluka da ode nekim drugim vodama“.

„Ja u ovom trenutku nemam dogovoren, ugovoren, obećan angažman s nekom državnom, evropskom, međunarodnom institucijom. Neman niti bilo kakav angažman s nekom privatnom kompanijom“, rekao je i dodao da je opcija da osnuje vlastitu firmu.

Na novinarsko pitanje da li je svestan da mu ljudi ne veruju da nema novi angažman, odgovorio je:da je svestan toga i da mu baš zbog tih stvari nije bilo lako da donese odluku.

Indeks takođe navodi da je na pitanje da li će koristiti šemu da šest mececi nakon odlaska iz vlade prima punu plate, a narednih šest meseci još pola plate (6 plus 6), odgovorio prvo da neće aktivirati tu opciju, a kasnije je rekao da se zbunio i da će je neko vreme koristiti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар