U trendu

IKEA: Promet 51,7 mln evra u drugoj godini poslovanja u SRB

BEOGRAD – Kompanija IKEA Srbija je u drugoj finansijskoj godini poslovanja ostvarila promet od preko 6,4 milijarde dinara (51,7 miliona evra), što predstavlja rast ukupne prodaje od 7,5 odsto, a internetske za 81,5 odsto.

U istom periodu, više od 1,4 miliona posetilaca posetilo je robnu kuću IKEA u Beogradu, dok je na veb stranici te kompanije ostvareno preko 23 miliona poseta, navodi se u saopštenju IKEA Srbija.

Generalna direktorka kompanije IKEA Jugoistočna Evropa, Sara del Fabro, izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatima poslovanja na srpskom tržištu, koje, kako kaže, pokazuje mnoge pozitivne trendove i potvrđuje da su građani Srbije dobro prihvatili IKEA rešenja za bolji život kod kuće.

„Naš prioritet i u narednom periodu biće da IKEA asortiman i usluge učinimo još pristupačnijim i dostupnijim što većem broju ljudi u Srbiji, bez obzira gde da se nalaze“, naglasila je Sara del Fabro.

Udeo nameštaja u ukupnoj prodaji bio je 56 odsto, a dodataka i dekoracija za dom 44 procenta.

Iz kompanije IKEA poručuju da su nakon Novog Sada otvorili i Centar za isporuku u Nišu, gde se po nižim cenama dostave mogu preuzeti proizvodi koji su kupljeni onlajn ili u robnoj kući u Beogradu.

Kompanija IKEA je, takođe, reciklirala 82 odsto celokupnog otpada, proizvela oko 10 odsto sopstvene energije i koristila 30 odsto manje vode iz gradskog sistema zbog prikupljanja kišnice i korišćenja vode iz sopstvenih izvora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.