U trendu

Investiciona aktivnost anemična, indeksi nadoknadili gubitke

BEOGRAD – Investiciona aktivnost na domaćem tržištu kapitala bila je danas anemična, ali su indeksi nadonadili pad od utorka.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je nepunih 4,0 miliona dinara (oko 33,8 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX 15 porastao je za 0,3 odsto na 816,03 poena, a BELEXlajn se popeo za više od 0,1 posto na 1.689,29 poena.

Preferencijalna akcija duvanske industrije „Filip Moris“ ostvarila je najveći promet na Open marketu, u iznosu od 0,8 miliona dinara, po ceni od 7.350 dinara, istoj kao prethodnog dana.

Naftna industrija Srbije je oslabila za trećinu procenta na 616 dinara uz realizaciju ispod 0,6 miliona dinara, dok su akcije Aerodroma „Nikola Tesla“ skočile za gotovo 1,7 odsto na 1.161 dinar, uz skromano trgovanje.

Somborsko poljoprivredno društvo Feketić je diminiralo na MTP tržištu s prometom od 1,1 milion dinara, uz rast vrednosti akcije za više od trećine procenta na 2.513 dinara.

Strani investitori se nisu uključivali u trgovanje akcijama.

Četiri serije državnih obveznica denominovanih u evrima, zabeležile su ukupan promet od 0,6 miliona dinara (5,3 hiljade evra) u gotovo jednakim pojedinačnim iznosima, pri čemu su strani investitori učestvovali u kupovini sa 50 posto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.