U trendu

Kompanija „Gradina“ glavni izvođač radova na BW Galeriji

BEOGRAD – Kompanija „Gradina“ postala je glavni izvođač radova na BW Galeriji nakon potpisivanja novog ugovora između te kompanije i „Belgrade Waterfront“-a.

Novi ugovor će obuhvatiti unutrašnje radove, fasadu, instalacije i završne radove na BW Galeriji, tržnom centru koji će se prostirati na 300.000 kvadrata uključujuhi i nadzemnu površinu od 143.000 kvadrata i koji će tako biti najveći tržni centar u zemlji i regionu.

Kompanija „Gradina“ već je bila zadužena za prethodnu fazu izgradnje, a direktor „Belgrade Waterfront“ Nikola Nedeljković kaže da je ta saradnja bila izuzetno uspešna, te da je zato nastavljena.

„Nastavkom ove saradnje potvrđujemo dugoročnu posvećenost angažmanu domaćih kompanija u igradnji objekata BW. ‘Gradina’ sa nama deli strast prema ostvarenju vizije spuštanja prestonice na reke, kao i posvećenost stvaranju izuzetnih uslova za život za sve građane“, rekao je Nedeljković prilikom obilaska gradilišta.

U planu je da budući tržni centar, čije se otvaranje očekuje 2020. godine, ima maloprodajne objekte u prizemlju i na dva sprata, te da sadrži 93.000 kvadrata za zakup i 3.600 parking mesta.

Projekat budućeg tržnog centra uradila je međunarodna arhitektonska kompanije RTKL, a tržni centar će imati transparentne krovove iznad ulica i trgova kako bi se stvorio utisak kupovine na otvorenom.

Generalni direktor kompanije „Gradina“ Đuro Đurđević naveo je da će ta kompanija nastaviti da koristi višegodišnje iskustvo koje ima kako bi postigla svetske standarde na izgradnji BW Galerije.

„Izgradnja ovog tržnog centra otvoriće novo poglavlje u maloprodajnom sektoru u Srbiji“, rekao je Đurđević.

Osim maloprodajnih objekata, BW Galerija će sadržati i bioskop, kao i prostore za rekreaciju i razonodu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.