U trendu

Konferencija o inovacijama u korporativnom biznisu

BEOGRAD – Najbolji način korišćenja inovacija i njihovo transformišanje u merljive poslovne rezultate kao i upoznavanje sa najnovijim tendencijama na tržištu bili su u središtu pažnje danas održane druge konferencije „Corporate Innovation“ koja je održana pod na temu „Potrage za novim poslovnim modelima“.

Svoje viđenje o različitim izazovima poslovanja i potrebom za prilagođavanjem korporativnih biznisa dali su preduzetnici i eksperti Filip Horvat, Manu Volens, Afonso i Rebelo De Sousa, saopštio je organizator skupa ICT Hub.

Posetioci su bili u prilici da se u okviru EXPO zone tokom konferencije upoznaju sa radom nekih od najuspešnijih srpskih startap kompanija i uživo vide hardverske i softverske inovacije koje su ovi startapi do sada razvili.

Druga Corporate Innovation Conference u organizaciji ICT Hub-a okupila je preko 350 predstavnika kompanija i pojedinaca.

Učesnici su dobili i globalni osvrt na oblast korporativnih inovacija, kao i primere kompanija koje uspešno uvode inovacije u Srbiji i okruženju.

Izvršni direktor ICT Huba Kosta Andrić istakao je da će kompanije ubuduće opstajati „prevashodno zato što će razumeti načine na koje treba da rukovode inovacijama, da raspolažu resursima – materijalnim i nematerijalnim – i da primenjuju aktuelne inovacione prakse“.

„Veoma je važno da imaju zacrtan cilj i viziju, jer će samo potpuna posvećenost tom cilju obezbediti dovoljno jak motiv za neprekidnu borbu na tržištu i stvarati stalnu potrebu za usavršavanjem i osavremenjivanjem poslovnog modela“, rekao je Andrić otvarajući konferenciju.

Osnivač startapa „Solagro“ Nemanja Janić rekao je da je tu kompaniju pokrenulo dvoje mladih inženjera iz Kraljeva koji su primetili veliki problem u reciklaži ambalažnog otpada.

„Osmislili smo proizvod koji će pomoći u rešavanju problema naših sugrađana, a već i izvozimo u devet zemalja i jedna smo od prvih domaćih startap kompanija koje su ušle na afričko tržište“, izjavio je on.

Corporate Innovation Conference održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije i Američke agencije za međunarodni razvoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.