U trendu

Konstituisan Savet za zanatstvo, stare zanate PK Vojvodine

NOVI SAD – U cilju afirmacije zanatstva kroz samozapošljavanje, razvoj preduzetničkih ideja i zaštitu kulturnog nasleđa danas je konstituisan Savet za zanatstvo, stare zanate i preduzetništvo pri Udruženju usluga Privredne komore Vojvodine (PKV).

„Jedan od osnovnih zadataka ovog Saveta je podizanje svesti o značaju očuvanja i unapređenja tradicionalnih vrednosti starih zanata, nematerijalnog kulturnog nasleđa Vojvodine i razvoja preduzetništva koje postaje sve važniji faktor u ukupnoj privrednoj aktivnosti naše zemlje“, izjavio je Branislav Mamić, sekretar Udruženja usluga PKV.

U tom pravcu, Savet će svoje aktivnosti usmeriti ka stvaranju što povoljnijeg ambijenta poslovanja i unapređenja položaja zanatlija i preduzetnika i promociji njihovih proizvoda i usluga, poručio je Mamić, navodi se u saopštenju PKV.

Za predsednika Saveta izabran je Slavko Novaković, predsednik Udruženja zanatlija Novog Sada, a za zamenika predsednika Đorđe Radivojkov, vlasnik SZR Muški frizer „Sava“ iz Novog Sada.

Novaković je tom prilikom rekao da formiranje Saveta vidi „kao priliku i mesto za zajedničko delovanje u pravcu ostvarivanja osnovne statusne uloge i pozicije kako preduzetnika i njihovih udruženja, tako i privrednih komora u Vojvodini i Srbiji“.

„Veoma je važno da se u ovom delu privrede čuje naše viđenje trenutne privredne situacije, kao i pravaca potrebnog zajedničkog delovanja“, naveo je on i dodao da od Saveta očekuje da bude mesto usaglašavanja zajedničkih interesa i predlaganja mera za poboljšanje uslova poslovanja, ekonomskog položaja i organizacionog delovanja preduzetnika a pre svega zanatlija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.