U trendu

Kovačević (Narodna stranka): Novac dati samo domaćim, a ne stranim hotelijerima u Srbiji

Predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević izjavio je da novi paket mera koji je predstavila Srbija „nije dobar, jer je usmeren samo na odredjene hotele“.

„Država treba da subvencioniše domaće proizvodjače, a ne da novac daje hotelima kao što su Hajat, Hilton, Holidej In, Radison i sl. Bilo da su deo lanca velikog stranog sistema ili da su deo franšize, o njima treba da se brinu majke-kompanije u sedištima njihovih zemalja“ naveo je Kovačević u pisanoj izjavi.

On je dodao da hoteli koje je naveo nisu spustili cene svojih usluga tokom pandemije i upotao: „Koji je njihov doprinos borbi za spostveni opstanak?“.

„Svi privredni subjekti su već dobili pomoć po svakom zaposlenom, pa i hotelijeri. Novac sada treba usmeriti samo domaćim hotelima“, a ne hotelima „koji su deo velikog biznisa domaćih tajkuna“, napisao je Kovačević.

Kovačević je ocenio i da uticaj sektora turizma i hotelijerstva na bruto domaći proizvod Srbije „nije veci od tri odsto“.

„Hoće li skoro 1,3 milijarde dinara pokrenuti nešto u budžetu na bolje kroz naplatu poreza i doprinosa, i time sutra pomoci isplati zarada lekara, ucitelja ili penzija? Šta je sa ostalim delatnostima pogodjenim socijalnim distanciranjem poput bioskopa, pozorišta, igraonica, prevoza putnik? Koliko novca će država izdvojiti za njih?“, pitao je Kovačević.

Predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo ocenio je i da se davanjem novčane pomoći samo „podilazi“ gradskim hotelijerima, koje je nazvao „simpatizerima vlasti (koji su koristili) obilato kreditno zaduživanje“.

„U prvom redu tu mislim na miljenika vlasti, vlasnika hotela Mona Tomislava Momirovića“, rekao je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.