U trendu

Kragujevac dobio pet aparata za reciklažu

KRAGUJEVAC – Postavljanjem pet mašina za prikupljanje staklene ambalaže, PET plastike, limenki i tetrapak ambalaže, u Kragujevcu je danas zvanično započeta realizacija projekta „Reciklažom do vožnje“, saopštila je kompanija Seko Pak.

Dodaje se da je Javno komunalno preduzeće „Šumadija“ Kragujevac 2020. godine u cilju unapređenja i razvoja svojih usluga postavilo prvi reciklomat – pametnu mašinu za prikupljanje i sortiranje ambalažnog otpada koji ima mogućnost prepoznavanja različitih tipova otpada, njegovo prihvatanje i skladištenje, vrednovanje i upis novčane vrednosti predate ambalaže u personalizovane i nepersonalizovane eKG kartice za javni prevoz.

„Građani Kragujevca su pokazali veliko interesovanje za ovakvu vrstu odlaganja ambalažnog otpada, pa se nadamo da ćemo ih postavljanjem još pet ovakvih mašina dodatno motivisati da na pravilan način obavljaju primarnu selekciju i razvrstavanje ambalažnog otpada“, istakao je direktor JKP-a „Šumadija“ Nemanja Dimitrijević.

Generalna direktorka Seko paka Violeta Belanović Kokir rekla je da je ta kompanija novih pet mašina za reciklažu postavila na prometnim lokacijama u gradu: ispred Mesne zajednice Stanovo, Medicinske škole „Sestre Ninković“, kao i ispred pijaca „Aerodrom“,“Bubanj“ i „Bresnica“.

Ovaj projekat podržali su kompanije Koka kola, Apatinska pivara i Tetra Pak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.