U trendu

Momirovic obisao radove na izgradnji Moravskog koridora

ADRANI – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na izgradnji Moravskog koridora, na deonici od Adrana do Preljine i istakao da je na ovoj deonici zaposleno 850 radnika, te da se radovi na njoj odvijaju neometano bez obzira na vremenske uslove, saopšteno je iz resornog ministarstva.

„Moravski koridor je najveće gradilište u Srbiji i samo na ovoj sekciji u ovom trenutku, i dok pada sneg, radi 850 radnika, dok na ukupnoj dužini od Pojata do Preljine radi više od 2600 radnika. Očekujemo da će do kraja aprila raditi oko 4000 radnika“, naveo je Momirović.

Prema njegovim rečima ova deonica je od posebnog značaja kako za Kraljevo, tako i za Čačak, jer će biti povezani najkvalitetnijim autoputem u Jugoistočnoj Evropi.

„Otvorili smo perspektivu u ovom delu zemlje“, poručio je Momirović.

Obilasku radova prisustvovao je i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i tom prilikom je naglasio da je posebnost ovog projekta u činjenici da se uporedo sa izgradnjom auto-puta od Kraljeva do Čačka radi i hidrotehničko uređenje Zapadne Morave u dužini od 27 kilometara.

„Radovi su intezivni, a resorno ministarstvo zajedno sa Koridorima Srbije teži ka potpunoj sinergiji između projekta i budućeg života svih građana“, dodao je Antić.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić rekao je da će po završetku radova njegov grad biti povezan sa svim važnim saobraćajnicama, dok će Čačak dobiti značajno mesto na saobraćajnoj i privrednoj mapi Srbije

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je da je ponosan na sve što je do sada urađeno i zahvalio se radnicima i predstavnicima kompanije „Behtel Enka“.

Moravski koridor je izuzetno značajan jer povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca Koridorima 10 i 11.

Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka – Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika.

Moravski koridor će biti prvi digitalni auto-put u Srbiji, a ukupna dužina iznosi 112 kilometara i obuhvata tri deonice: Pojate – Kruševac od 27,8km, Kruševac – Adrani od 53,8km, Adrani – Preljina dužine 30,6km, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.