Nemačka produžila rok za polaganje cevi za Severni tok 2

BERLIN – Nemačhe pomorske vlasti saopštile su danas da su produžile kompaniji Severni tok 2 dozvolu za postavljanje cevi na istoimenom gasovodu u svojoj ekskluzivnoj ekonomskoj zoni (EEZ) do kraja maja ove godine, javlja Sputnjik Internešenal.

„Savezna pomorska i hidrografska agencija izdala je dozvolu kompaniji Severni tok 2 za izvođenje radova na postavljanju cevi radi završetka izgradnje gasovoda Severni tok 2 u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Nemačke na prostoru od oko 16,5 i 13,9 kilometara za period od kraja septembra (2020) do kraja maja (2021)“, navodi se u saopštenju.

Nemačka agencija pomorska agencija navela da je kompanija Severni tok 2 podnela zahtev za promenu vremenskog okvira u junu 2020., uz obrazloženje da je to neophodno zbog nepredviđenih odlaganja radova do kojih je došlo van nemačke ekskluzivne ekonomske zone.

Dozvola, koja je izdata 2018. godine, odnosi se na usidren brod koji postavlja cevi na preostaloj deonici gasovoda u nemačkoj EEZ u Baltičkom moru, na potezu južno od Bornholma preko Pomeranskog zaliva do nemačkog primorskog mesta Lubmin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.