U trendu

Novi direktor Tikkurile najavio povećanje plasmana proizvoda

 Novi generalni direktor kompanije „Tikkurila“ za Srbiju Djoka Janjušević najavio je danas povećanje plasmana proizvoda te kompanije boja na postojeća i nova tržišta, kao i širenje mreže „Kolor studija“ širom Balkana. 

Janjušević je rekao da finska kompanija „Tikkurila“ koja je proizvodjač dekorativnih i zaštitnih premaza, donosi u Srbiju „proizvode vrhunskog kvaliteta, uz ispunjavanje najstrožih evropskih standarda i sertifikata i uz korišćenje najsavremenijih tehnologija“.

On je dodao da su poslovni planovi kompanije za 2017. godinu i širenje mreže „Kolor studija“ širom Balkana, u kojem će potrošači moći da dobiju besplatan savet u vezi sa uredjenjem doma, a profesionalci da se upoznaju sa tehničkim karakteristikama proizvoda i njihovom ugradnjom. 

Taj studio do sada je otvoren u Beogradu, Novom Sadu, Skoplju, Gostivaru, Podgorici, Banjaluci, Varaždinu.

Direktor marketinga „Tikkurile“ Gorica Jević kazala je da kompanija poklanja veliku pažnju ekološkom aspektu proizvoda i da više od 300 proizvoda nosi oznaku „EU Ecolabel“, što znači da imaju smanjen štetni uticaj na životnu sredinu. 

Ona je rekla da se kompanija trudi da pomogne ugroženim licima, ustanovama, mladima, studentima arhitektonskog fakulteta i viših, srednjih gradjevinskih škola u smislu pružanja praktičnih obuka i edukacija. 

Kompanija „Tikkurila“ danas posluje u 14 zemalja, a u Srbiji se nalazi centar poslovanja za šest zemalja Balkana – Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku i Albaniju.

Na sajtu  kompanije navodi se da postoji još od 1862. godine i da je vodeći proizvodjač dekorativnih premaza u Finskoj, Švedskoj i Rusiji i jedan od vodećih proizvodjača u baltičkim zemljama i Poljskoj. Kompanija Tikkurila kupila je 2011. godine šabačku firmu „Zorka color“ u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.