U trendu

Obuka hotelijera za sprečavanje trgovine ljudima

BEOGRAD – Fondacija UNITAS i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, pokreću projekat „Obuke zaposlenih u hotelijerstvu za prepoznavanje trgovine ljudima“, saopštila je danas Fondacija.

Najavljuje se da će obuka podrazumevati pružanje potrebnog znanja zaposlenima u hotelima da prepoznaju situacije koje mogu ukazivati na potencijalnu trgovinu ljudima u hotelu.

UNITAS naglašava da trafiking spada u tri najprofitabilnije kriminalne aktivnosti, uz trgovinu drogom i oružjem, jer je u toj vrsti kriminala godišnji profit veći od 152 milijarde dolara na globalnom nivou.

Navodi se da su obuke zaposlenih u hotelima u Srbiji jedan od instrumenata za sprovođenje ciljeva Opšteg protokola zašttite dece od nasilja, koje je Ministarstvo potpisalo.

„Prijavljivanje sumnjivih slučajeva je ključan vid prevencije trgovine ljudima. Obuke hotelijera su upravo način da to postignemo, tako što će zaposleni kroz ključne pokazatelje identifikovati trgovce ljudima, biti svesni opasnosti i reagovati adekvatno kada primete bilo šta sumnjivo. Verujemo da će ovaj vid edukacije doprineti borbi protiv trgovine decom, kao i drugih vidova nasilja i eksploatacije“, istakla je predstavnica fondacije UNITAS Ana Krstajić.

Navodi se da Ministarstvo i Fondacija UNITAS već nekoliko godina sarađuju na različitim projektima koji se bave sprečavanjem trgovine ljudima, tako što obučavaju decu, omladinu i odrasle.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.