U trendu

Od 1. januara – penzije veće 5, plate 10 odsto

Penzioneri će od 1. januara 2018. dobiti pet odsto veće penzije, a narednog meseca primiće jednokratnu pomoć od 5.000 dinara.

To je danas u Kruševcu saopštila premijerka Ana Brnabić, dodajući da je to omogućeno nakon dobrih fiskalnih rezultata, a još je važnije, dodala je što će veliki broj zaposlenih u policiji, zdravstvu, prosveti, vojsci…dobiti trajno veća primanja za 10 odsto, a u administarciji pet odsto.

Nastavnicima,lekarima,vojsci, policiji 10 odsto veće plate

Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da će za 10 odsto biti povećane plate prosvetnim, zdravstvenim i socijalnim randicima, vojsci, policiji, bezbednosnim službama, kao i zaposlenima u sudovuma, tužilaštvima, zavodima za izvrsenje krivičnih sankcija, u ustanovama kulture i poreskoj upravi.

Zaposlenima u administraciji, stručnim služama ministarstva, u Skupštini, sledi povećanje od pet odsto, dodala je ona.

„Ovo smo pažljivo odmeravali da damo pozitivan signal zaposlenima u državnoj administraciji, a da se ne vraćamo na vreme kad je ustvari najbolji posao bio u administraciji, jer onda privreda ne može da napreduje“, rekla je Brnabić.

Za 100 dana sedam novih ugovora za 2.778 novih radnih mesta

U prvih 100 dana rada vlade zaključeno je sedam novih ugovora sa investitorima, vrednih 78 miliona evra, čime će biti obezbeđno 2.778 novih radnih mesta, navela je danas predsednica vlade Ana Brnabić.

Ona je, predstavljajući 100 dana vlade u Kruševcu, podvukla da su direktrne strane investicije u sedam meseci 2017. godine porasle u odnosu na lani 19, 9 odsto.

Takođe, u prvih osam meseci ove godine Srbija je ostvarila rast spoljnotrgovinske razmene veći od 13 odsto, izvoz je porastao za isti procenat, a istovremeno broj novozaposlenih je 5,5 odsto veći u odnosu na prethodnu godinu.

Jedna od najvažnijih vesti, naglasila je, je da je Evropska komisija izuzela jedino Srbiju iz antidamping mera za izvoz čelika, što znači da će Srbija bez antidamping carina moći da izvozi čelik u EU, čime će Železara u Smederevu imati bolju poziciju u odnosu na druge proizvođače,

„To je i signal i kineskim investitorima, ali i evropskim partnerima, da je Srbija kredibilan i pouzdan partner“, istakla je ona i dodala da je to postignuto zahvaljujući ovoj, ali i prethodnoj vladi, predsedniku Srbije i advokatskom timu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar