Otvorena zimska sezona na Jahorini

SARAJEVO – Održavanjem manifestacije Ski opening, danas je otvorena zimska sezona na Jahorini.

„Ove godine cene su usklađene sa nivoom kvaliteta i usluge: cena skipa se kreće od 30 evra, dvokrevetni apartman u privatnom smeštaju košta od 50 evra, a dvokrevetna soba u hotelu s polupansionom moće se naći za već od 100 evra“, rekao je direktor Turističke organizacije Istočnog Sarajeva Igor Ikonić.

Na planini je u funkciji sistem za osnežavanje staza, pošto prirodnog snega nema dovoljno za skijanje.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnajić izjavio je da su ove godine u pogon puštena dva nova ski lifta – sidro Praća i Oštra glava, čime je povećan kapacitet ski-centra na 31.000 skijaša na sat, a u funkciji je i renovirani park za snoubording.

„Povećali smo i kapacitet rasvete za noćno skijanje, pa sada imamo ukupno 8,5 kilometara staze za ljubitelje noćnog skijanja“, rekao je Ljevnajić.

Ovogodišnja zimska sezona otvorena je manifestacijom Ski opening, koja je uključivala koncerte Marije Šerifović i Parnog Valjka, a večeras će koncert održati i Željko Joksimović.

Planina Jahorina raspolaže sa ukupno 49 kilometara skijaških staza, a osim toga posetiocima nudi i različite zabavne manifestacije i dodatne sadržaje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.