U trendu

Otvrorena nova poslovna zgrada GTC X na Novom Beogradu

BEOGRAD- Kompanija GTC svečano je večeras otrvorila svoju novu poslovnu zgradu GTC X u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu od 17.500 kvadrata.

Reč je o zgradi koja je projektovana i izgradena u skladu
sa zelenim standardima LEED Gold sertifikata, koji garantuje maksimalnu energetsku efikasnost i najsavremeniju tehnologiju, a unutar GTC X mesto su vec našle najuspešnije srpske i internacionalne kompanije

Predsednik Upravnog odbora GTC Zoltan Fekete izjavio je da je veoma zadovoljan što ima priliku da otvori novu fantastičnu poslovnu zgradu u Novom Beogradu.

„GTC je dugo u Srbiji i nova je zgrada je obeležje koja definiše čitav kvart ove fantastične lokacije. Ona nije samo izuzetna zgrada, već je i velika prekretnica u istoriji naše kompanije i istovremeno pokazuje našu posvećenost srpskom tržištu i Beogradu. Mi nameravamo da nastavimo da doprinosimo razvoju grada sa novim zgradama i uzbudljivim dizajnom koji će ljudi voleti i uživati u njemu“, poručio je Fekete.

Dodao je da je misija GTC da stvori izuzetne vrednosti za svoje klijente na principima održivog razvoja.

„Mi isporučujemo moderne zgrade, naglašavajući kriterijume održivosti definisane najvišim industrijskim standardima. Pridajemo veliku pažnju uticaju naše izgradnje na životnu sredinu i unapređujemo naše zgrade rešnjima za uštedu energije i vode“, naglasio je Fekete.

Naveo je i da u Srbiji GTC ima dobre uslove za rad, interesantne zakupce, da već dugo ovde ima fantastičan tim i da nameravaju da budu aktivni na srpskom tržištu.

„GTC je već napravio više zgrada u Beogradu i jedan je od najvećih investitora“, rekao je Fekete i dodao da GTC planira da investira više u Beogradu i da bude aktivan u razvoju beogradskog tržišta nekretnina.

Direktorka Lizinga i marketinga GTC Milica Nestorović izjavila je da otvaranje nove zgrade predstavlja novi investicioni ciklus za tu kompaniju u Beogradu.

„GTC X je potpuna izdata i pre otvaranja, što je za nas skoro neverovatno. Rađena je po najvišim standardima zelene gradnje što su novi trendovi u izgradnji kancelarija. Imamo velike planove za budućnost u Srbiji“, rekla je Nestorović.

Ona je istakla da su zakupci i najveće IT kompanije u Srbiji HTEC Group i Tenderly, internacionalna konsultantska kuća Mazars, svetski digital ekspert Webhelp, kao i restoran Take a Break.

Žarko Malinović iz Privredne komore Srbije rekao je da se GTC u poslednjih 20 godina istakao kao najvažniji investitor u gradnji poslovnih objekata u Beogradu, ali i arhitekturom svojih objekata.

„Investicija u ovakav projekat govori da raste i naše tržište, a samim tim i poslovna zajednica, jer takve investicije nemaju smisla ako se ne rađaju nove kompanije koje imaju potrebu za takvim prostorom“, istakao je Malinović.

GTC Grupa, jedan je od vodecih investitora u oblasti komercijalnih nekretnina u centralnoj, istočnoj i južnoj Evropi, koja je u Srbiji prisutna punih 20 godina i koja je za to vreme izgradila 140.000 kvadrata poslovnih zgrada premijum klase i 35.000 kvadrata komercijalnog prostora.

Povodom otvaranja novog poslovnog kompleksa GTC X, kompanija GTC donirala je Beogradu 100 sadnica mladog drveća koje su posađene na levoj obali Save.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.