U trendu

PKS pozvala privrednike da se prijave za vakcinaciju

BEOGRAD – Privredna komora Srbije je pozvala danas privrednike i njihove zaposlene da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv kovida-19 posredstvom portala eUprava ili kol centra 0800 222 334.

Predsednik PKS Marko Čadež je, u apelu upućenom privrednicima, naveo da je ovo zvanična procedura i najsigurniji put za evidentiranje interesovanja i dobijanje povratnih informacija, budući da je odluka o vakcinisanju lični čin i imajući u vidu da upitnik zahteva popunjavanje personalnih podataka.

„Mada su ponuđene obe mogućnosti, dozvolite da sugerišem onlajn prijavljivanje, kao obostrano pouzdaniji način u saopštavanju podataka, kako bi se izbegle eventualne greške ili nerazumevanje u usmenom telefonskom razgovoru“, dodao je Čadež.

Poručio je, takođe, da će PKS, u komunikaciji sa državnim organima i institucijama zdravstvenog sistema nadležnim za sprovođenje imunizacije, podržati inicijativu velikog broja vlasnika i menadžera kompanija koji se poslednjih dana obraćaju Komori, da se nađe način kako bi se, osim pririoritenih kategorija građana, što više zaposlenih u privredi Srbije vakcinisalo.

To je, naglašava Čadež, bez sumnje preduslov da smanjimo rizike od zaražavanja u kolektivima tokom pandemije i obezbedimo uslove za neometano poslovanje kompanija i preduzetnika.

Čadež je na kraju izrazio duboko poštovanje za odgovornost koju su privrednici pokazali i napore koje mesecima ulažu kako bi i u najtežim okolnostima sačuvali kompanije i ljude, i poručio da računaju na podršku PKS, te da se i Komori i njemu lično obrat za sve što, kao poslovna asocijacija, mogu da učine kako bi im olakšali poslovanje i kako bi privreda sa što manje gubitaka izašla iz pandemije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar