U trendu

Počeo šesti kanadski trening za lidere u biznisu

BEOGRAD – Kanadsko-srpsko poslovno udruženja Kensi (CANSEE) počelo je danas u Beogradu dvonedeljnu obuku za poslovne lirede „Leaders“ u saradnji sa ambasadom Kanade, Privrednom komorom Srbije i poslovnom školom Ajvi (Ivy) Univerziteta Zapadnog Ontarija.

Tokom narednih petnaestak dana šestoro predavača iz Kanade obučavaće 45 polaznika iz Srbije savremenom liderstvu i raditi sa njima na rešavanju konkretnih problema u biznisu.

Izvršna direktorka Kansija Mirjana Dončić Biton izjavila je da se udruženje bavi pospešivanjem poslovnih odnosa Kanade i Srbije, ali su shvatili da je edukacija način sticanja liderstva i napredovanja u poslu.

„Zahvaljujući partnerstvu sa ambadsadom Kanade i PKS-om smo omogućili da potpuno besplatno 45 polaznika pohađa ovaj vrhunski mini NBA program. U dve nedelje će biti stavljeno sve što je potrebno da vodite jedan uspešan biznis“, navela je Dončić Biton.

Dodala je da će posebna pažnja na predavanjima i u praktičnom radu biti posvećena praktičnim situacijama iz pandemijske krize.

Naglasila je da se radi u grupama i da će nakon dve nedelje svako morati da predstavi svoju ideju za unapređenje poslovanja. Ona je rekla i da je od 75 prijavljenih 45 izabrano po tome da li poseduju preduzetnički duh, imaju li želju da napreduju ili već imaju iskustva u biznisu.

Ambasador Kanade Džajlz Norman rekao je da program „Leaders“ postoji od 1991, a u Srbiji se realizuje poslednjih šest godina, da je broj polaznika gotovo udvostručen, te da je ideja da poslovni ljudi dele svoja liderska iskustva, veštine i da kanadski poslovni lideri prenesu to svojim kolegama u Srbiji, ali i dobiju uzvratno isto to“, rekao je Norman.

Direktorka Poslovne akademije PKS Mirjana Kovačević rekla je Komora podržava povezivanje privrede sa različitim fondovima i novim tržištima, digitalizaciju, razvoj startapa, promociju preduzetničkog duha i neprestani razvoj ljudskih resursa kroz razvojne biznis programe.

Istakla je da PKS u proseku nudi 300 obuka godišnje, koje završi oko 15.000 učesnika, te da je ovo šesti put da se organizuje ovakav trening.

Jedan od polaznika Stefan Gajić kaže da njegova kompanija namerava da napravi digitalnu platformu za povezivanje srpskih radnika u IT sektoru sa srpskiim kompanijama iz dijaspore i sa stranim firmama, a Ema Đurović, student menadžmenta na Univerzitetu „Metropoliten“, prijavila se po preporuci svojih profesora i kaže da želi da uči o savremenom liderstvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar