U trendu

Posetioci: Ponuda aranžmana raznolika, takvi i popusti

BEOGRAD – Ponuda na Međunarodnom beogradskom sajmu turizma je bogatija i raznovrsnija nego ikad, kažu posetioci manifestacije, koja je otvorena danas, i dodaju da ljubitelji putovanja mogu da pronađu aranžmane s popustima od pet do 20 odsto.

Rade Blagojević iz Požege kaže da svake godine posećuje Sajam turizma u prestonici i da na toj manifestaciji uvek odabere aranžman za putovanje ili letovanje.

Prema njegovoj oceni, ponuda sajma je bolja nego prošle godine, a dominiraju popularne turističke destinacije.

„Mene zanimaju Grčka i Portugalija. Ima popusta, ali kako za koga, mogu da se nađu jeftiniji aranžmani za pet ili 20 odsto“, kaže Blagojević.

Za Danijelu iz Sarajeva, turističkog vodiča, beogradski Sajam turizma, koji se održava 42. put, zanimljiva je manifestacija s raznolikom ponudom i prezentacijom destinacija iz svih krajeva sveta, ali i prilika za druženje i upoznavanje različitih kultura.

„Nisam se interesovala za konkretne ponude, ali vidim da na svim štandovima reklamiraju popuste za rane ‘bukinge’ i uplaćivanje aranžmana na sajmu. Ovo je odlična prilika za nekoga ko voli da putuje da dođe i raspita se o konkretnoj destinaciji i pronađe aranžman po povoljnijoj ceni“, navela je Danijela.

Kao turističkog vodiča zainteresovala se, kaže, pre svega za destinacije na Balkanu, ali su je privukli i štandovi Indonezije, Kube, Egipta i Rusije koju bi, kaže, posetila zbog bogate kulture.

Ljiljana iz Beograda primetila je da je ponuda na ovogodišnjem sajmu velika, posebno za destinacije masovnog turizma, ali problem je, kaže, rezervisati aranžman.

„Kažu da je već u decembru sve popunjeno. Mene interesuje Grčka, planiram da svake godine obiđem po jedan deo te zemlje“, kaže Ljiljana.

Prema njenim rečima, popusti „nisu baš veliki“, a izlagači posetioce sajma uglavnom upućuju na sajtove agencija.

„Daju nam prospekte, ali bih više volela da dobijem direktno od njih informacije. Ipak ću kod kuće detaljno sve prostudirati“, kazala je Ljiljana.

U okviru 42. Međunarodnog sajma turizma predstaviće se 700 izlagača, a ostalih 200 u okviru pratećih sadržaja budući da se paraleno održavaju još tri sajamske manifestacije – sajam vina, sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo i sajam suvenira.

Predstavnik Beogradskog sajma Dejan Veselinov rekao je ranije za Tanjug da su agencije pripremile zanimljive i povoljne aranžmane, sa popustima od pet do 50 odsto.

Tokom četiri dana, očekuje se da će Sajam turizma u glavnom gradu Srbije posetiti oko 70.000 ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.