U trendu

Potpisan sporazum između dva najbolja turisticka sela sveta

UŽICE – U Užicu je danas potpisan Protokol o saradnji između dva najbolja turistička sela sveta za prošlu godinu, a to su naša Mokra Gora i slovenačka Solčava.

Protokol su, kako se navodi na zvaničnom užičkom sajtu, potpisale direktorka Turističke organizacije Užice Danijela Đorđević Arsić i Darija Knez iz Centra Rinka, Javnog zavoda za turizam i održivi razvoj Solčeve.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević je naglasila da je svaka saradnja put za upoznavanje i zbližavanje naših naroda, izgradnju mostova prijateljstva i razumevanja.

U ime opštine Solčava, koja se nalazi u jugozapadnom delu Štajerske obratila se županja Katarina Prelesnik i istakla da se danas pokreće saradnja u oblasti turizma a da se nada da će se uskoro pokrenuti i saradnja u mnogim drugim oblastima.

Krajem prošle godine, Generalna skupština Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija sa sedištem u Madridu, u konkurenciji više od 170 prijavljenih sela iz 75 zemalja, dodelila je titulu najboljeg turističkog sela na svetu Mokroj Gori iz Srbije i Solčavi iz Slovenije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.